(©MN Press)
(©MN Press)

Varničiće u srpskom plej-ofu, večerašnji derbiji upaliće prvi plamen

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 11:26

Raspored će posle duela Radničkog i Crvene zvezde (19.00), odnosno Novog Beograda i Partizana (20.00) biti jasniji, ali se neće skroz iskristalisati do idućeg vikenda

Apsolutnih favorita nema, ta priča više “ne pije vodu”. Novi Beograd je još jedanput ostao praznih šaka, posle Crvene zvezde u kupu, trofej iz saka skupocenom timu izbio je i dubrovački Jug u Jadranskoj ligi. Ranjena je ekipa Živka Gocića, uzdrmana je i “slučajem Dušan Mandić” i sada svi na horizontu vide titulu - Radnički, Partizan, Crvena zvezda. Pa, i Šabac. 

Strasti su uzavrele, tenzije skaču, a štošta oko rasporeda u plej-ofu biće poznato posle večerašnjih derbija između kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde, odnosno Novog Beograda i Partizana. Upaliće se prvi plamen uoči dogravanja u kome će u bazenu sve prštati od intenziteta i emocija, a vicešampion Evrope će biti lovina. 

Izabrane vesti

Nadogradio je ekipu Novi Beograd, trebalo je da bude još jači i postane suvereni vladar u Srbiji i regionu. Ali, za sada, mu ne ide. Planovi padaju u vodu, a problematične situacije se ređaju i, čini se, da je tim podlegao pritisku. Živko Gocić je presekao nakon Jadranske lige i gubitka trofeja, izbacio je Dušana Mandića iz ekipe, odrekao se usluga kapitena i protiv Partizana će vođa u bazenu biti drugi. 

Iz novobeogradskog kluba su isticali da konflikt ne postoji, da situacija ne izlazi iz “vaterpolo konteksta” i da jedan od najuspešnijih srpskih sportista nije isporučivao koliko su očekivali, te da je zbog toga van tima. I da bi do kraja sezone mogao da bude vraćen. Po poruci što ju je ostavio Dušan Mandić ne bi se reklo, i verovatno je polufinalni obračun sa dubrovačkim gigantom u kome je, kako je levoruki bombarder napisao igrao bolestan i pod terapijom, poslednji u kapici Novog Beograda. 

Ne deluje da će situacija biti u skorije vreme razrešena, a sve će pokušati da iskoristi - konkurencija. 

Radomir Drašović (©MN Press)Radomir Drašović (©MN Press)

Da je u Novom Beogradu sve pod kontrolom, da nema turnulencija kao što ih nije bilo do januara i završnog turnira Kupa Srbije, veliki bi favorit bio tim Živka Gocića protiv Partizana na svom bazenu. Sada je nepoznanica koliko su sva dešavanja uticala na ekipu, koliko su igrači usredsređeni i kakva će biti reakcija. 

Novom Beogradu su preko potrebne dve pobede do kraja kako bi do kraja plej-ofa imao prednost domaćeg terena, a sedmostruki evropski šampion će u derbiju zaigrati na kartu poletnosti i energije, pokušaće četa Miloša Korolije  igrom u tranziciji da zada novi udarac poljuljanom srpskom šampionu. 

Dva boda prednosti Novi Beograd ima u odnosu na kragujevački Radnički, potencijalno bi mogla da ga sa prve pozicije smakne i Crvena zvezda - takav scenario teško da će se dogoditi, pošto je potrebno da novobeogradski klub izgubi obe utakmice, crveno-beli dobiju da derbija - dok se Partizan bori da odbrani četvrto mesto od Šapca. 

Marko Radović (©MN Press)Marko Radović (©MN Press)

Eliktricitet će biti prisutan na “11. aprilu”, ali i u Šumadiji, gde će Radnički deliti megdan sa Crvenom zvezdom. U prvom delu sezone crveno-beli su iščupali bod, nadoknadili su veliki minus i u poslednjem napadu uspeli da se odbrane - Gavril Subotić pročitao nameru rivala - a pobedom u Kragujevcu bi se poravnali sa ekipkm Uroša Stevanovića i imali bolji međusobni duel. 

Crvena zvezda dobila je Radnički u polufinalu Kupa Srbije, izgubila na startu sezone na turniru Jadranske lige igranom u Kragujevcu, a novi susret garantuje još jedan spektakl. Ulog je veliki, ali i dalje pobednik ne nosi sve, već samo stiče bolju polaznu poziciju pred doigravanje. 

SUPERLIGA SRBIJE - OD 1. DO 6. MESTA (4. KOLO)

Subota

19.00: Novi Beograd - Partizan

20.00: Radnički - Crvena zvezda

21.00: Valis Valjevo - Šabac


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK PartizanVK Crvena zvezdaVK Radničkivaterpolo Srbijavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara