Vilijams ostaje sa jednim bolidom u Australiji: Albon zadužen za ostatak vikenda

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 12:55

Aleks Albon preuzima volan kolege Logana Sardženta, potvrdio je tim

Nakon što je Albon na prvom treningu doživeo ozbiljan incident u kom je uništio šasiju, ekipa Vilijamsa morala je da povuče potez koji se ne viđa često. Zbog velikih oštećenja na trenutnoj šasiji, ali i nedostatka rezervne, odlučeno je da Albon preuzme volan drugog bolida, koji pripada Loganu Sardžentu. Samim tim, Amerikanac neće nastupati u daljem toku vikenda.U saopštenju koje je britanski tim podelio na društvenim mrežama stoji:

Izabrane vesti

"Nakon nesreće Aleksa Albona tokom prvog treninga za Veliku nagradu Australije, Vilijams Rejsing potvrđuje da je zbog velikog oštećenja primorana da povuče šasiju iz nastavka Velike nagrade. Ova šasija će biti vraćena na popravku u sedište tima u Grouvu. Budući da je treća šasija nedostupna, tim može da potvrdi da će se Aleks takmičiti u ostatku vikenda koristeći šasiju sa kojom je Logan Sardžent vozio u prvom i drugom treningu."

Šef tima Džejms Vauls je o ovoj, pomalo kontroverznoj odluci izjavio:

"Veoma smo razočarani što nas je oštećenje šasije nateralo da je povučemo iz vikenda. Neprihvatljivo je da u modernoj Formuli 1 nemate rezervnu šasiju, ali je to odraz koliko smo zaostajali u zimskom periodu i ilustracija zašto treba da prođemo kroz značajne promene kako bismo bili u boljoj poziciji u budućnosti. Kao rezultat, morali smo da donesemo teške odluke ovog popodneva. Iako Logan ne bi trebalo da trpi zbog greške koju nije napravio, svaka trka se računa kada je konkurencija bliža nego ikada, te smo zbog našeg najboljeg potencijala da osvojimo poene ovog vikenda doneli ovu odluku. Ona nije doneta lako, i ne možemo dovoljno da se zahvalimo Loganu za njegovo ljubazno prihvatanje, tako je pokazao svoju posvećenost timu: on je pravi timski igrač. Ovo će se pokazati kao težak vikend za Vilijams, i ne želimo više da dođemo u ovu situaciju." zaključio je Vauls.

 Aleks Albon, vozač koji je prošle godine za ekipu doneo 27 od 28 poena, je rekao:

"Moram da budem potpuno iskren i da kažem da nijedan vozač ne želi da preda svoje sedište. Ja nikad ne bih želeo da se nešto ovakvo desi. Logan je uvek bio pravi profesionalac i timski igrač od prvog dana, i ovo neće biti lako da prihvati. Međutim, u ovom trenutku ne mogu da se zadržavam na ovoj situaciji i moj jedini zadatak je da povećam naš potencijal ovog vikenda i da radim sa timom kako bi uradili najbolji mogući posao."

 Sa druge strane, Sardžent koji u ovoj situaciji nije imao izbora, izjavio je da mu je ovo najteži trenutak u karijeri.

"Ovo je najteži trenutak kojeg mogu da se setim u karijeri i uopšte nije lako. Svakako, ja sam u potpunosti posvećen timu i nastaviću i ovog vikenda da doprinosim kako god mogu."

 Akcija na stazi Albert Park nastavlja se trećim treningom u subotu od 2:30 po srednjeevropskom vremenu, pre nego što nastupe kvalifikacije od 6 časova. Trka je u nedelju od 5 časova.

Piše: Maja Nakaradić


tagovi

Formula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara