Dušan Marković (©Slobodan Sandić)
Dušan Marković (©Slobodan Sandić)

Zvezda nije kažnjena za nonšalantan pristup: Nudila se Jadranu i preživela dramu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 20:37

Crveno-beli se odbranili u poslednjem napadu i upisali drugu pobedu u regionalnoj ligi

Protekle sezone Jadran iz Herceg Novog bio je najprijatnije iznenađenje u Jadranskoj ligi. Iako je drastično podmladio ekipu, to nimalo nije uticalo na crnogorskog predstavnika. Do samog kraja je ostao u trci za plasman na završni turnir, gotovo sa svima mogao je da se nosi... Ove godine će, sva je prilika, biti drugačija priča.

Jadran je ponovo menjao sastav, još je mlađi nego lani i teško će uspeti da skine “veliku glavu”. Naročito u formatu koji manje favorizuje kvalitativno slabije ekipe. Crvenoj zvezdi je parirao, održavao je tenziju u bazenu, ali je ona više bila plod nonšalantnosti crveno-belih u pojedinim momentima nego što je zaista Jadran pretio i bio kadar da im pomrsi konce - 12:11.

Izabrane vesti

Kad god je tim iz Herceg Novog pretio, kad god je Danilo Radović sa levog krila odapinjao strele, pronalazila je Zvezda rešenje i “hladila” poletni Jadran. Pokazali su primorci zube, nisu položili oružje bez “ispaljenog metka”, ali su sve vreme bili u zaostaku. Nijedna ofanziva nije bila toliko jaka da izvrše pritisak koji bi paralisao izabranike Dejana Savića

Na fenomenalan način je Crvena zvezda otvorila utakmicu, prevashodno Gavril Subotić. Postigao je tri od četiri gola za crveno-bele, pogađao je na različite načine, a ubrzo je i ostatak spoljne linije proradio. Tečno je išla lopta, mat je stizao i iz prenosa, dok je Dušan Vasić pretakao situacije sa igračem više u golove. 

Dušan Marković diktirao je tempo, dirigovao Zvezdinim napadom i imao nekoliko sjajnih dodavanja za centre, međutim, sve dobro u igri crveno-belih bilo je na mahove. U kontinuitetu Beograđani nisu igrali na visokom nivou, no i to je bilo dovoljno da upišu drugu pobedu u Jadranskoj ligi. Pružila je Zvezda priliku Jadranu, baš kao što je i Partizanu u Kragujevcu, ponudila se i odbranila u poslednjih 12 sekundi.

Bez drame evidento ne može...

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

GRUPA BEOGRAD

Petak

Jug - Partizan 17:12

Jadran HN - Crvena zvezda 11:12

21.00: Primorac - Radnički

Subota

18.00: Crvena zvezda - Primorac

19.30: Jadran HN - Partizan

21.00: Jug - Radnički

Nedelja

10.00: Primorac - Partizan

11.30: Radnički - Jadran HN

13.00: Crvena zvezda - Jug

GRUPA ZAGREB

Petak

Jadran ST - Šabac 11:6

Mornar - Mladost 6:12

20.00: Solaris - Novi Beograd

Subota

17.00: Mornar - Šabac

18.30: Mladost - Solaris

20.00: Jadran ST - Novi Beograd

Nedelja

10.00: Novi Beograd - Mornar

11.30: Mladost - Jadran ST

13.00: Solaris - Šabac



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Crvena zvezdaVK Jadran Herceg Novi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara