Odbojkaši Zvezde (©MN Press)
Odbojkaši Zvezde (©MN Press)

Zvezda završila godinu na vrhu, oživeli ponovo snovi o trofeju

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 10:46

Partizan ima jednu zaostalu utakmicu, koju neće odigrati do kraja decembra, pa nema šanse da preskoči večitog rivala

Ako se nekome posebno sviđa stanje na tabeli na kraju 2023. godine, to su sigurno navijači Crvene zvezde. Odbojkaši sa Marakane su lideri prvenstva Srbije sa skorom 9-3 i 27 osvojenih bodova. Posle dobrih partija i velikih pobeda, oživeli su snove o trofeju, koji čekaju od 2016. godine.

Naravno, važno je pomenuti da Partizan na drugom mestu ima jednu zaostalu utakmicu, koju neće odigrati do kraja decembra, pa nema šanse da preskoči večitog rivala. Crno-beli imaju isti broj pobeda - devet, dva poraza i jedan bod manje od crveno-belih.

Izabrane vesti

Kada se prisetimo prethodne sezone - o svim trofejima su odlučivali Partizan i Vojvodina. Ovog puta se te dve ekipe sastaju u polufinalu Kupa, tako da u tom takmičenju sigurno neće igrati za trofej... Jedan finalista će biti Mladi radnik ili Radnički.

Kad je prvenstvo Srbije u pitanju, sa trenutne tačke gledišta ne bi bilo neočekivano da za titulu na kraju sezone igraju Zvezda i Partizan. Ima još mnogo do tada, imaće i jedni i drugi ozbiljne prepreke, uvek su moguća i iznenađenja, ali trenutno može da se kaže da su najozbiljniji kandidati za finale plej-ofa.

Tu su i Radnički, Vojvodina, Spartak, kao i najveća iznenađenja do sada - Karađorđe i Niš... Kragujevčani su pričali da imaju najveće ambicije, mada prikazuju promenljive partije. Novosađani su krenuli novu priču sa mladom ekipom, koja je otvorila sezonu osvajanjem Superkupa. Na Subotičane uvek mora ozbiljno da se računa...

Svašta može da se desi i do kraja ligaškog dela, a i u plej-ofu, ali svakako da postoje dobre šanse da večiti derbi bude u finalu, baš kao i 2015. godine.

ČAK DVA I PO SATA DRAMATIČNE BORBE U SUBOTICI, ZVEZDA BOLJA U PRAVOM TRILERU

Zvezda i Partizan su i prošle takmičarske godine imali veoma zanimljivu plej-of seriju, bilo je to u četvrtfinalu. Crveno-beli su ozbiljno namučili crno-bele, ali je Janićeva ekipa nekako uspela da se izvuče, iako je bila pritisnuta uza zid.

Trenutni lider prvenstva je u velikoj meri promenio ekipu u odnosu na prethodnu sezonu, čak je i novi trener - stigao je Ivica Jevtić. Korektor Nikolić je godinu zreliji i igra sve bolje. Tim na startu sezone nije bio kompletan, pa je startovao nešto slabije, ali je vrlo brzo pronašao pravi ritam i zauzeo mesto u gornjem domu tabele.

Ako se baci pogled na donji deo - u najvećoj opasnosti je Borac iz Starčeva koji je prethodnog vikenda upisao prvenac u prvenstvu. U opasnoj zoni su Mladi radnik i Jedinstvo. Ispred su Ribnica i Takovo, koji svakako ne mogu da se opuste u drugom delu.



tagovi

OK Crvena ZvezdaOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara