(©MN Press)
(©MN Press)

Čak dva i po sata dramatične borbe u Subotici, Zvezda bolja u pravom trileru

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 21:56

Ivica Jevtić se radovao pobedi protiv svog bivšeg tima - 3:2

Neutralni navijači su mogli da uživaju zbog pet setova žestoke borbe, a oni koji su imali svoje favorite na terenu sigurno su grickali nokte ili semenke da bi smanjili nervozu.

Posle skoro dva i po sata drame u Dudovoj šumi Crvena zvezda je uspela da slomi otpor raspoloženog Spartaka - 3:2 (19:25, 25:23, 26:24, 20:25, 17:15).

Izabrane vesti

Imali su i Subotičani svoje šanse da sruše lidera, ali su posustali kad nisu smeli... Poslednji poen bio je greška korektora Marija Džaspera, koji je do tog trenutka upisao čak 30 poena (napad 51-28, 55 odsto). Oterao je loptu u aut iz zone četiri i tako stavio tačku na ovaj triler.

Za ovaj susret se unapred znalo da će biti zanimljiv zbog trenera koji sede na obe klupe. Ivica Jevtić je tokom prethodnih sezona uspešno vodio Spartak, a ove godine je preuzeo Crvenu zvezdu. Raško Jovanović je bio pomoćnik u crveno-belom taboru, a od pre nekoliko meseci je prvi strateg Subotičana.

Već su se jednom sastali u ovim ulogama u prvom delu prvenstva. Sredinom oktobra je Jovanovićev tim slavio na Banjici takođe posle pet setova, samo što tada ekipa sa Marakane nije bila kompletna.

Pojednako zanimljiv obračun imali su i večeras, a posle velike pobede Zvezda može da se pohvali da kao lider odlazi na pauzu. Ima skor 9-3 na prvoj poziciji, dok je Spartak sedmi sa polovičnim učinkom 6-6, ali i dobrim šansama da se podigne u narednoj godini...

Dušan Nikolić se, kao i mnogo puta ove sezone, izdvojio kao najbolji poenter crveno-belih. Sedam puta su ga protivnici zaustavili blokom, ali je i pored toga uspeo da skupi 24 poena i bude najzaslužniji za novi trijumf. Ahmed Omar mu je pomogao sa 16 poena, Nikola Žugić je stao na 13, a Aleksandar Stefanović na deset. Dušan Lopar je zabeležio devet, od čega četiri iz bloka.

U poraženom taboru Džasper je upisao 30, a Veljko Mašulović ga je odlično pratio sa 26 poena. Mladi reprezentativac Srbije je u napadu imao prolaz od 50 odsto (36-18) i uz to po četiri bloka i as servisa. Ovog puta takva partija nije krunisana pobedom...

Crvena zvezda posle praznika - oko 19. januara igra sa Radničkim, a Spartak tokom istog vikenda čeka duel sa Partizanom.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

12. kolo

Petak

Ribnica - Mladi radnik 3:0

Spartak Subotica - Crvena zvezda 2:3

Subota

17.00: Borac Starčevo - Niš

18.00: Radnički - Takovo

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Vojvodina

19.00: Karađorđe - Partizan




tagovi

OK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara