(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras o polufinalu sa Novakom: Ako želim da budem prvi, moram da pobeđujem najbolje

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 23:47

„Želim da odigram taj susret na visokom nivou...“

Superiorno Karlos Alkaras deluje na šljaci, nemoćan je bio Stefanos Cicipas u duelu sa španskim čudovištem ui četvrtfinalu. A, trebalo je to da bude derbi. Potrajao je tek nešto više od tri sata i još je Grk dobro prošao, jer Karlitos nije vozio u petoj do kraja.

Malo je trema odradila svoje, malo je i popustila koncentracije. Dovoljno da Stefanos Cicipas kreira dramu u trećem setu – pre toga uzeo samo tri gema – ali ne i da zakuva. U taj-brejku stvari su se vratile na staro, a Karlos Alkaras je protutnjao do polufinala i duela sa Novakom Đokovićem.

Izabrane vesti

Španac je tako ostvario najbolji rezultat na Rolan Garosu, prvi put je među četiri najbolja u Parizu i dariće na – najboljeg.

„Rekao bih da sam osetio tu energiju i ljubav sa tribina. Igrati ovde je divno, osećam tu ljubav publike. U ovom meču su svi hteli da gledaju dobar tenis. Biće to svakako sjajan meč za dva dana, ja sam ga želeo. Govorio sam uvek: 'Ako želim budem prvi, moram da pobeđujem najbolje'. Novak Đoković je svakako jedan od najboljih, želim odigram taj susret na visokom nivou“, podvukao je Karlos Alkaras posle meča za Eurosport

Iako se o novoj generaciji mnogo priča, kao i obračinima Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, do sada su samo jednom delili megdan. Prethodne godine na mastersu u Madridu špansko čudo od deteta je dobilo polufinalni meč u tri seta. Ali, sasvim je drugačija priča sa Novakom kada se igra na tri dobijena...

Bilo kako bilo, polufinale Rolan Garosa garantuje – spektakl.


tagovi

Karlos AlkarasNovak ĐokovićRolan GarosRolan Garos 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara