(©Reuters)
(©Reuters)

Alkaras sve bliži Đokoviću, ali sad ide na igrača kojeg nikad nije pobedio

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.03.23. | 08:34

Španac savladao i Drejpera

Novo kolo, nova pobeda za Karlosa Alkarasa na Indijan Velsu. Mladi španski teniser sve je bliži Novaku Đokoviću, koji i dalje drži prvo mesto na ATP listi, ali od ishoda mastersa u SAD zavisi da li će na njemu biti i sledećeg ponedeljka.

Alkaras ima priliku da osvajanjem turnira izbije na prvo mesto, a za sada ide u dobrom pravcu. Španac se plasirao jutros u četvrtfinale turnira, pošto mu je Britanac Džek Drejper predao meč u drugom setu. U tom trenutku mladić iz Mursije je vodio sa 6:2, 2:0.

Izabrane vesti

Povređeni Drejper nije imao rešenje za raspoloženog Alkarasa, jer zbog bolova u abdomenu nije mogao čestito ni da servira. To je iskoristio Španac da za 45 minuta igre napravi tri brejka i otvori sebi put ka pobedi.

U narednoj rundi Alkaras će igrati protiv Feliksa Ožea-Alijasima, koji je u osmini finala eliminisao Tomija Pola posle velike borbe u tri seta – 3:6, 6:3, 7:6.

Amerikanac je propustio veliku šansu, imao je u taj-brejku trećeg seta tri vezane meč lopte i nije ih iskoristio, dok je mladi Kanađanin „naplatio“ svoju prvu.

Biće jako zanimljiv duel četvrtfinala, jer su Ože-Alijasim i Alkaras igrali tri puta jedan protiv drugog i sva tri duela je dobio teniser iz Kanade.

Mesto među osam najboljih izborio je i Janik Siner, koji je lako u dva seta savladao Stena Vavrinku – 6:1, 6:4. Njegov rival u borbi za polufinale biće Tejlor Fric.


tagovi

Karlos AlkarasATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara