Australijanci već u Svetskoj grupi Dejvis kupa, čeka se Srbija

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.02.19. | 08:31

Kenguri na svom terenu prejaki za BiH. Jedna pobeda do plasmana na završni turnir u Madridu još pred našim timom, ali i Italijom, Rusijom, Kazahstanom i Nemačkom. Drama u Gvangdongu

Verovatno "najteniskija" nacija na svetu, Australija bez imalo problema se probila do Svetske grupe reformiranog Dejvis kupa. Popularni Kenguri su već nakon tri meča sa reprezentacijom BiH "otkucali kartu" za Madrid gde se u novembru održava završni turnir na kojem će se naći 18 najboljih nacionalnih timova sveta.

Jučerašnjim pobedama Džona Milmana nad Damirom Džumhurom i Aleksa de Minora nad Miirzom Bašićem, svoju su dodali Džon Pirs i Džordan Tompson koji su sa 7:5 i 6:1 bili bolji u igri parova od Bašića i Tomislava Brkića. Time je posao Australije završen, iako se igraju još dva meča.

Izabrane vesti

Pred plasmanom u Madrid su još Srbija koja u Uzbekistanu vodi sa 2:0, Kazahstan je na svom terenu isto ubedljiv protiv Portugala, mlada ekipa Rusije koja u Bilu gazi istim rezultatom Švajcarce oslabljene neigranjem Rodžera Federera i Stena Vavrinke, te Nemačka protiv previše slabe Mađarske.  

Nakon prvog dana i prva dva singl meča nerešeno je na odmeravanjima Brazil - Belgija, Češka - Holandija, Austrija - Čile i Slovačka - Kanada. Trenutno Italija vodi sa 2:1 u Indiji, dok u Kini odlučuje poslednji meč pošto je 2:2 protiv Japana. 

Po novim pravilima Dejvis kupa, drugi dan takmičenja otvara sudar dublova, nakon čega slede dva singla. Pobeđuje ekipa koja prva stigne do tri trijumfa. 

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara