(©Reuters)
(©Reuters)

Cicipas ostao bez šanse da svrgne Đokovića u SAD

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.03.23. | 11:08

Grk ispao sa Indijan Velsa

Veliko iznenađenje na Indijan Velsu: Stefanos Cicipas je završio turnir već u drugom kolu!

Grk je u prvoj rundi bio slobodan, tako da je u stvari izgubio meč od prvog protivnika na kojeg je naleteo na turniru. Australijanac Džordan Tompson, 87. igrač sveta, dobio je Cicipasa u tri tesna seta – 7:6, 4:6, 7:6.

Izabrane vesti

Time je Grk ostao bez šanse da na dva američka mastersa skupi dovoljno bodova da skine Novaka Đokovića sa prvog mesta na ATP listi i prvi put u karijeri postane broj jedan. Sada je jedina realna opasnost po lidersku poziciju srpskog asa ostao Karlos Alkaras.

Na Cicipasovu igru ostavila je traga povreda zbog koje nije igrao na turnirima od Australijan opena. Imao je probleme i u prvom setu da odbrani svoj servis, u više gemova je Tompson imao priliku da napravi brejk, da bi u taj-brejku Australijanac oduvao Grka sa 7:0.

Drugi set je krenuo razmenama brejkova, iz koje je Cicipas izašao sa prednošću koju je sačuvao do kraja, dok je u trećem samo u prvom gemu bila brejk lopta i to za Stefanosa, a posle su obojica igrača sigurno čuvala svoj servis. U taj-brejku Tompson je ponovo bio bolji sa 7:5.


tagovi

Novak ĐokovićStefanos CicipasATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara