Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Foto priča ispred Ajfelovog tornja: Ponos Srbije!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 12:53

“Veoma jedinstven, specifičan osećaj... Poseban“, rekao je Novak Đoković dok su mu okupljeni navijači, među kojima i japanski bračni par, slali poruke ljubavi

(Od specijalnog izvetača Mozzart Sporta iz Pariza)

Okruglih 10 puta šampion Australijan Opena. Sedam titula na Vimbldonu. Još tri na Ju-Es Openu. A od juče tri i sa Rolan Garosa. Novak Đoković je posle još jednog epskog turnira u Parizu ispisao novu stranicu u istoriji tenisa kao jedini muškarac sa 23 grend slem titule u vitrini i samim tim izazvao oduševljenje među stotinak navijača koji su ga čekali na zvaničnom “foto-sešnu“ ispred Ajfelovog tornja.

Izabrane vesti

Vijorile su se srpske zastave, dok je Đoković delio autograme vikalo se “Ponos naš“ i “Volimo te“. Mada je u moru crveno-plavo-bele boje bila i jedna neuobičajena slika: japanski bračni par koji je slučajno zalutao na slikanje povodom sudbonosnog da. Pa kad su već tu, da iskoriste i oni za sliku koju zaista nisu mogli da očekuju.

Sam Đoković miran i tih. Na prvi pogled možda i ne toliko radostan, koliko spokojan zbog toga što je konačno probio barijeru i zvanično oduzeo teniskoj javnosti poslednji argument za tvrdnju da su Rodžer Federer i Rafael Nadal najveći u istoriji tenisa.

Možda su u delu planete voljeniji, popularniji, ali najveći? Najveći je Novak! Sada nema ni najmanje dileme.

Veoma sam ponosan, umoran sam, biće mi potrebno vremena da se odmorim. Neverovatne dve nedelje. Cela sezona u stvari. Prva dva gend slema osvojena. Tačno ono što sam želeo od početka godine. Da pokušam da osvojim što je više moguće grend slemova. Prva dva su moja, nije moglo bolje“, počeo je Đoković kratko obraćanje.

Sve je već rečeno uostalom. Jer znalo se već odavno da će se ovako nešto desiti. Samo se čekao pravi momenat.

Oduševljen sam i ponosam sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvek bio najteži od četiri grend slema. Zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama... Veoma jedinstven, specifičan osećaj, poseban. Kada sam pao na teren osećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije“, nastavio je Đoković.

Uz jedan mali odgovor na naše pitanje hoće li gledati Nikolu Jokića večeras?

"Moram da se naspavam prvo, ali potrudiću se".



tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara