Olga Danilović (Reuters)
Olga Danilović (Reuters)

Greške koštale Olgu Danilović najvećeg grend slem uspeha u karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 12:47

Srpkinja izgubila od 24. teniserke sveta, ali će nakon Rolan Garosa napredovati sa 172. na 126. poziciju WTA liste

Ostaće drugo kolo najbolji plasman Olge Danilović na Grend slem turnirima. Za sada. Srpska teniserka nije uspela napravi najveći uspeh u karijeri protiv 24. teniserke sveta Žil Belen Tajhman kojoj je ogromnim brojem grešaka trasirala put do treće runde. Švajcarkinja je slavila posle 79. minuta borbe - 0:2 (4:6, 1:6).

Olgu su većeg dometa na pariskoj šljaci koštale greške kojih je bilo previše. Čak devet duplih servis grešaka i još 28 neiznuđenuih. Kada na to dodamo i skromne procente prilikom izvođena početnog udarca i osvajanja poena na svoj servis, jasno je da ishod nije mogao da bude drugačiji.

Izabrane vesti

Prvih pet gemova uvodnog perioda igre proteklo je bez brejka, a zatim je palo pet uzastopnih brejkova. Takav scenario je više odgovarao Tajhmanovoj koja je prethodno iskoristila treću brejk šansu da povede sa 4:2. Treća brejk lopta bila je dovoljna i Danilovićevoj da uzvrati oduzimanje servisa, ali je naredni gem prepustila protivnici bez osvojenog poena. Ponovo se rođena Beograđanka vratila na gem zaostatka, ali je u poslednjem, maratonskom gemu na svoj servis, ipak dozvolila protivnici da iskoristi drugu set loptu.

Da je kojim slučajem uspela da okrene prvi set koji je trajao 48 minuta u svoju korist, pitanje je kakav bismo scenario do kraja gledai, ali ovako 24. teniserska sveta posao u drugom setu okončala za pola sata. Tada je Olga ubacila 71 posto servisa, ali se mučila sa osvajanjem poena. Uzela je tek četiri od 12 na ubačen prvi i nijedan od pet poena koji su počinjali njenim drugim serviso. Stoga ne čudi što je protivnica i u drugom setu napravila tri brejka i prekinula Olgin niz od četivi vezane pobede.

Bez obzira na poraz, Olga će ozbiljno avanzovati na WTA listi gde je zbog trijumfa u prvom kolu Frenč opena čeka skok sa 172. na 126. mesto.

Za osminu finala, Tajhmanova će se boriti sa boljom iz okršaja Viktorija Azarenka - Andrea Petković.


tagovi

Rolan GarosOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara