Hamad Međedović (©AFP)
Hamad Međedović (©AFP)

Međedović cilja prvu grend slem pobedu: Šetnja kroz kvalifikacije do Rolan Garosa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 12:57

Perspektivni teniser je u fenomenalnoj formi

Mladi srpski teniser Hamad Međedović preskočio je i poslednju prepreku na putu do glavnog žreba drugog grend slema u sezoni. Perspektivni igrač je najpre pobedio Luka Puja, zatim je u srpskom derbiju bio bolji od Filipa Krajinovića, da bi danas maksimalnim rezultatom savladio Žofrija Blankanoa - 2:0 (6:2, 6:2).

Međedović se nalazi u odličnoj formi što pokazuje činjenica da se u glavni žreb Rolan Garosa plasirao bez izgubljenog seta. Nastavio je Hamad sa sjajnim partijama nošen samopouzdanjem nakon odlično odigranog mastersa u Rimu, gde je bio jako blizu da izbaci i Danila Medvedeva.

Izabrane vesti

Međedović je za sat i dvadeset minuta pobedio Blankanoa u meču u kome je dopustio samo četiri gema svom protivniku. Srpski teniser je već u prvom gemu imao brejk loptu, ali je tek u trećem oduzeo servis rivalu. Do kraja seta održavao je prednost, da bi na 4:2 napravio još jedan brejk, a zazim potvrdio i osvajanje prvog seta.

U drugom setu idetična situacija kao u prvom, Hamad je dva puta oduzeo servis protivniku, u trećem i sedmom gemu i sa 6:2 osigurao vizu za glavni žreb.

Ovo će Hamadoviću biti tek treće učešće u glavnom žrebu nekog grend slem turnira. Prošle godine je u prvom kolu Rolan Garosa ispao od Markosa Žirona. Forma u kojoj se nalazi mladi srpski teniser garantuje da će možda ove godine uspeti i da upiše prvu pobedu na najvećim teniskim turnirima.

Glavni deo u Parizu počinje u nedelju 26. maja, trofej brani Novak Đoković, koji će biti i prvi nosilac na turniru u Parizu.

 


tagovi

Hamad MeđedovićRolan GarosRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara