Dušan Lajović ©Reuters
Dušan Lajović ©Reuters

Nije dobro počelo za Srbe u Monte Karlu

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 16:38

Lajoviću ispustio „laki luzer“ šansu i izgubio u prvom kolu od Alekseja Popirina 0:2 (6:7, 3:6)

Dok sa nestrpljenjem iščekujemo da se na teren vrati najbolji teniser sveta Novak Đoković, srpski predstavnici danas su već zaigrali na šljaci Monaka. Dušan Lajović i Filip Krajinović nisu imali sreće u kvalifikacijama za masters u Monte Karlu. Dušan je prvog rivala u kvalifikacijama, Žoa Souzu savladao posle sat vremena i 13 minuta, ali šansu da se putem kvalifikacija izbori za za glavni žreb ispustio je u drugom kolu kada izgubio od Francuza Uga Umbera. Krajinović je kvalifikacije započeo pobedom nad Romanom Safiulinom, ali u narednom meču izgubio od Matona Fučoviča. Ipak, oba srpska igrača našla su se u glavnom žrebu kao "srećni gubitnici".

Prvi srpski igrač koji je danas imao priliku da izađe na šljaku bio je Dušan Lajović, protiv kvalifikanta i Australije Alekseja Popirina, koji je trenutno 95. igrač sveta. Popirin je do megdana sa Lajovićem došao nakon pobeda nad Čehom Vitom Koprivom i Francuza Benoe Pera. Međutim, Dušan, koji je trenutno 68. na ATP list nije iskoristio šansu da se plasira u drugo kolo mastersa, već je poražen u dva seta - 0:2 (6:7, 3:6).

Izabrane vesti

Borbeno su otvorili meč, u prvom setu ni jedan, ni drugi nisi dozvoljavali brejk, ali pad koncentracije u tajbrejku koštao je srpskog tenisera izgbuljenog seta. Popirinu je sa druge strane ova „mala“ pobeda u taj-brejku (7:1) digla samopouzdanje, te je u drugom setu vodio sa 4:1. Prednost je čuvao do samog kraja, a set je završen rezultatom 6:3.

Filip Krajinović, kome je takođe pružena šansa za borbu, u prvom kolu se sastaje sa 28. teniserom sveta, Špancem Robertom Bautistom Agutom koji posle osmine finala na Australijan openu nije beležio zavidne rezultate.

U utorak na teren izlazi Miomir Kecmanović, trenutno drugi reket Srbije. On će oko 14h igrati sa Italijanom Lorencom Musetijem. Novak Đoković prvo kolo odmara, dok u drugom čeka boljeg iz susreta Ivan Gakov - Mekenzi Mekdonald.



tagovi

Dušan LajovićATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara