Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak ne menja stav zbog US opena: Nisam se vakcinisao i ne planiram

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 08:00

Veliki šampion se pomirio sa neigranjem na poslednjem grend slemu sezone u Njujorku

Vimbldon je osvojen, šta dalje? Čini se da su minimalne šanse da Novak Đoković igra na poslednjem grend slemu sezone, US Openu u Njujorku. Razlog je zabrana američkih vlasti da nevakcinisani protiv virusa korona uđu na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Legendarni Džon Mekinro, stručni konsultant u brojnim medijima, poručio je da bi Đokoviću trebalo dozvoliti da igra u Njujorku.

Izabrane vesti

Političari su počeli previše da se mešaju. To su uradili u Australiji. Pustite čoveka da dođe i da igra u Americi, mislim, stvarno ljudi. Ovo je suludo“, poručio je Mekinro.

Javljaju se na tviteru brojni sa istim mišljenjem, sportisti, glumci, novinari... Na konferenciji za medije, Novak je ponovio da nije promenio stav u vezi vakcinacije.

Nisam se vakcinisao i ne planiram. Jedina dobra vest koju mogu da očekujem je da uklone obaveznu zelenu vakcinu ili kako god da je nazovete za ulazak u Sjedinjene Države ili izuzeće“, rekao je Đoković i dodao da nije preveliki optimista da će igrati na US Openu.

Ne znam. Mislim da izuzeće nije realno moguće“.

Prošle godine, Novak je bio na pragu kalendarskog grend slema, ali ga je u finalu US Opena zaustavio Rus Danil Medvedev.

Na odmoru sam. Bez obzira da li ću uskoro igrati neki turnir ili ne, sigurno ću se odmarati narednih nekoliko nedelja jer je ovo bio prilično naporan i zahtevan period za mene poslednjih nekoliko meseci. Mnogo je bilo tenisa, bio sam srećan zbog toga“, poručio je Đoković.

Nekada najbolji teniser na svetu, osvajač 21 grend slem turnira, i pored titule na londonskoj travi, sedme u karijeri, a četvrte u nizu, pašće s trećeg mesta na ATP listi na sedmo, pošto su Vimbldonu ove godine oduzeti poeni na rang listi zbog zabrane igranja ruskih i beloruskih igrača na turniru zbog rata u Ukrajini.

Đokovićev plasman će nastaviti da pada ako ne bude u stanju da igra narednih nekoliko meseci. Pre US Opena na programu su mastersi u Torontu i Sinsinatiju, dok Otvoreno prvenstvo SAD-a počinje 29. avgusta.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara