Goran Ivanišević (©Reuters)
Goran Ivanišević (©Reuters)

Ivanišević: Novak imao us***u godinu i zaslužuje ovaj trofej, Kirjos je teniski genije

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 20:44

Đokovićev trener malo o novom trijumfu na Vimbldonu i još nekim detaljima...

Sedma titula na Vimbldonu, četvrta u nizu i ukupno 21 grend slem. Novak Đoković uspeva da pomera granice tenisa i pored toga što iza sebe ima jednu od najturbulentnijih godina u prebogatoj karijeri.

Srpski as je i pored svega što ga je snašlo uspeo da se zadrži na tronu Vimbldona posle trijumfa nad Nikom Kirjosom u četiri seta i tri sata dobrog tenisa. Đoković je osvojio prvu grend slem titulu posle godinu dana kada je takođe u Londonu podigao trofej nezvaničnog Svetskog prvenstva u tenisu, a sada ostaje veliko pitanje da li će moći da zaigra na američkoj turneji sledećeg meseca...

Izabrane vesti

Odgovor na to pitanje nije mogao da pruži ni njegov trener Goran Ivanišević.

“Idem na odmor, ne znam do kada. Možda se Džo Bajden (predsednik SAD prim. aut) predomisli na vreme. Zaslužili smo da odemo na odmor sad“, rekao je Ivanišević novinarima posle Novakove titule.

Osvrnuo se nekadašnji osvajač Vimbldona na Đokovićevu 2022. godinu.

“Novak je imao us***u godinu, tešku godinu. I svi mi sa njim. Posle Australije trebalo mu je mnogo vremena da se vrati u formu. Ali, osvojio je 21. grend slem i apsolutno je to zaslužio“, poručio je Ivanišević i dodao:

“Neki ljudi se nikada ne bi oporavili od onoga što je prošao Novak u Australiji. Ovo što je uradio je herojski“.

Nik Kirjos je pružio snažan otpor Novaku, ali je Srbin ipak uspeo da ostane hladne glave i obezbedi novi veliki trofej za svoju kolekciju...

“Ne možete da se spremite za mečeve protiv Kirjosa. On je genije, teniski genije. Nikada ne znate šta će sledeće da odigra. Mi smo bili fokusirani na to šta Novak može da napravi sledeće, ali smo bili oprezni“.

Zvanično sedmom teniseru sveta ovo je prva grend slem titula posle odlaska dugogodišnjeg trenera Mariana Vajde.

“Lakše mi je bilo dok je Vajda bio tu, jer sada se sav pritisak svaljuje na moja leđa, ovako smo sve delili po pola“, s osmehom će Ivanišević.

Sada čekamo odluku američkih i kanadskih vlasti po pitanju Mastersa u Montrealu i Sinsinatiju, te onog najvažnijeg - US Opena koji se igra od 29. avgusta do 5. septembra.


tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićUS openVimbldonATPNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara