Komentari na vest

Novakova 2023: Da se vrati oteto

D

Dex911

pre preko 1 godinu

Novaku nista nije oteto. Znao je situaciju i na osnovu nje donosio odluke koje naravno vuku odredjene posledice. Desila se pandemija tokom koje je bezbroj ljudi izgubilo zivote a mnogi se pre svega zdravstveno namucili. Mnoge drzave su da bi sprecile sirenje bolesti i posledice koje ona izaziva (izmedju ostalih i ekonomske) uvele odredjena pravila i obaveze. Djokovic je umislio da je znacajniji i veci od svih i pokusao da ih izigra (sto se tice Austarlije). Svidjalo se nama ili ne realnost je da je Djokovic ili kupio laznu potvrdu o prelezanoj koroni ili se sa istom setao medju narodom, posebno medju decom. I jedno i drugo je zakonski kaznjivo. Nasi su zazmureli na tako nesto ali Australijanci nisu zeleli. Cak je iblago prosao kako su mogli da ga kazne. S obzirom da je uhvacen u prevari, sa Americkom administracijom nije ni smeo da proba da se "igra" i pokusa da je prevari
b

bruka

pre preko 1 godinu

Slazem se sa prvim delom komentara, treba da snosi posledice za svoj izbor. I zato podrzavam Ameriku koja mu je od pocetka do kraja godine davala doznanja, ne mozes da igras u IW, Majamiju, Sinsinatiju, US Openu... Ali reci da je Australija postupila blago?? Stavili su ga u zatvor, vodili ga po sudovima, pretili mu zabranom ulaska u zemlju tri godine. Sve to, a pritom su pre njega sedam tenisera/teniserki bez ikakvih problema nevakcinisani usli u zemlju??? Zelim malo realnosti sa tvoje strane. Pao je u mojim ocima kad se saznalo da je sa koronom isao i slikao se sa decom, da li je lazirao Kovid pasos ili ne, cinjenica za sad kaze da nije. Takodje je cinjenica da je iz Australije oteran na silu, ne preko suda, vec rupom u zakonu, koja kaze da ministar moze bilo koga izbaciti iz drzave. Da li podrzavam njegovu nevakcinaciju? Ne!! Da li poštujem njegov izbor i borbu za pravo glasa, apsolutno!!
г

г принцип

pre preko 1 godinu

човјече, није он избачен из аустралије због тога што јесте или није прележао корону, него зато што су процјенили да је ”опасност за јавно здравље”, шта год то значило... и тако једна држава од 25 милиона се плаши једног тенисера, ма дај...
e

esex

pre preko 1 godinu

Da sam na noletovom mestu,moja noga vise nikada ne bi krocila na tlo australije.sva sreca pa je nole iznad svega i duhom neunistiv!! Odrace ih sve u inat svima i uprkos svemu!!
P

Ponosni Srbin

pre preko 1 godinu

Ovaj covek sta god da uradi i sad i svih iducih godina ce biti najveci sportsta svih vremena. A i covek :)
G

Gost RS

pre preko 1 godinu

Oteti AO i US ne mogu se vratiti, ali nadam se ove godine osvajanu 2 GS,preko toga sve čist bonus. Volio bih da uzme RG da pošalje u penziju gmo Nadala.
G

Gostip

pre preko 1 godinu

čuj oteti pa igrao je na us openu i izgubio u finalu
N

Novak majstor

pre preko 1 godinu

@gostip Covece kako ti je uspelo da prespavas godinu 2022. gospodnju i da direktnio iz 2021 udjes u 2023, daj otkrij nam?
l

lozenje pocelo

pre preko 1 godinu

fudbaleri vec u 1/4 finalu, kosarkasi u finalu, novak samo da se pojavi u Melbournu i ne treba Aus Open ni da se igra...Ne ide to tako..A za muljanje ( blago receno ) sa kovidom je jedino kriv sam ON..Jos kad se setim onih penzosa sto su protestovali kod skupstine sa tatom Djokovicem.. sretno Novace ..pamet u glavu..
G

Gostip

pre preko 1 godinu

niko mu nije kriv sto nije zakon ispostovao u to vreme a i nije sigurmo da bi ga i osvojio.
P

Pasijans

pre preko 1 godinu

Upravo tako, ne opravdavam to kako je tretiran, ali je bio svjestan mogućih posljedica svoje odluke, tako da nema razloga da se žali da mu je nešto oteto.
г

г принцип

pre preko 1 godinu

а која су то правила била у то вријеме? он је добио изузеће као и најмање једна тенисерка прије њега. а кад су неки тамо скотови видјели да губе гласове кренула је хајка на нолета. он је избачен из државе као и она чехиња, која је прије тога чак и одиграла један турнир у аустралији, и није сметала никоме...