Endi Mari (©Reuters)
Endi Mari (©Reuters)

Novi peh za Marija: Zbog povrede propušta Kvins i gubi mogućnost da bude nosilac na Vimbldonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 20:24

Ako se uopšte pojavi na trećem grend slemu sezone...

Podsetio je Endi Mari na stare dane kada je bio među retkima koji ravnopravno mogu da se nose sa velikom trojkom na najvećim turnirima, leteo je po omiljenoj podlozi na turniru u Štutgartu, očitao lekciju Stefanosu Cicipasu i Niku Kirjosu, i stao nadomak trofeja. Mateo Beretini mu je „ukrao“ trofej, slavio je posle više od dva i po časa igre, a meč je prelomio kada je Britanac zaradio povredu trbušnih mišića.

Igra je zaustavljena, pozvao je Endi Mari medikal tajm-aut sredinom trećeg seta i delimično sanirao povredu. Ne u potpunosti. Omela ga je da ponovo jedan turnir završi sa osmehom na licu. Iz Štutgarta je otišao u bolovima, a Skajsports lansirao je informaciju da će Endi Mari propustiti Kvins na kome je planirao da učestvuje. Biće dobro ako se povratak na teren ne prolongira.

Izabrane vesti

Duže vreme kuburi britanski teniser sa povredama, nikako mu ne polazi za rukom da uhvati ritam i u kontinuitetu počne da pruža kvalitetne partije. S vremena na vreme zablista, kao što je to bio slučaj u Nemačkoj – mada, takve situacije se u poslednje vreme mogu izbrojati na prste jedne ruke – ali svaki uspon iseku mu povrede. Tako je godinama. Sada je nova došla u škakljivom momentu.

Kvins je trebalo da bude generalna proba Endiju Mariju za Vimbldon, ali i prilika da ugrabi status nosioca i sebi olakša posao u prvim kolima najstarijeg turnira na svetu, koji je osvajao u dva navrata. Neophodne su bile nekada prvom reketu sveta dve pobede na Kvinsu da bi bio među povlašćenima – na bolju startnu poziciju može da zaboravi.

Biće srećan Endi Mari ako bude bio spreman za Vimbldon, da dobije priliku da se makar još jedanput pojavi na najdražem grend slemu i mestu na kome je ostvario najveće uspehe u karijeri. Predstoji mu mirovanje, zapao je u vremenski cajtnot. Do Vimbldona su ostale još dve nedelje, vreme mu nije saveznik, ali ako postoji i promil šanse – veliki ratnik će zaigrati u Londonu.


tagovi

Endi MariEndi MarejATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara