Olga i Hamad su uspeli: Srbija u četvrtfinalu, ide na Australiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 10:20

Pobedom u miks-dublu Srbija otišla korak dalje na Junajted kupu u Pertu – 2:1

To je to! Nova godina je dobro počela za srpski tenis, pošto je naša selekcija uspela da se plasira u četvrtfinale Junajted kupa u Pertu posle pobede u miks-dublu nad Česima. Ključni poen osvojili su Olga Danilović i Hamad Međedović, koji su bili bolji od češkog para Kolodzejova/Nouza – 2:1. Praktično, Srbija je prošla dalje posle osvojenim drugim setom u taj-brejku, dok je konačna pobeda Olge i Hamada poslala našu selekciju na noge Australiji. 

Veliki uspeh, ako se zna da je prethodno Novak Đoković morao da otkaže učešće u miks-dublu, usled povrede ruke. Vrlo je napeto bilo tokom višesatne borbe sa selekcijom Češke. Posebno, što je rival imao početnu prednost posle trijumfa sedme teniserke sveta Markete Vondoruševe nad Olgom Danilović. Za izjednačenje se pobrino Novak Đoković koji je lako slavio protiv Lehečke.

Izabrane vesti

Na kraju udeo u prolazu dalje dali su Olga Danilović i Hamad Međedović. Bili su jači od češkog para, ali i sopstvene neuigranosti. Videlo se da prvi put igraju zajedno, posebno je ritam tražio Međedović, žalio se stručnom štabu i Novaku Đokoviću da ne zna gde da stoji.

Početak je bio užasan. Češka je vezala četiri gema i praktično bez borbe odigrala prvi set. Uspela je Srbija da smanji na 4:1, potom i u sedmom gemu stigne na 5:2, a onda i da vrati jedan brejk u smanji na 5:3.

Međutim, u narednom gemu na servis Međedovića, češka kombinacija imala je nove tri set lopte, 0:40, ali je teniser iz Novog Pazara odlično servirao i uspeo sve to da neutrališe uz dobru igru Danilovićeve, 5:4. Ipak, nisu uspeli više od toga, Česi su dobili naredni gem na servis Nouze i tako došli do 6:4 posle 38 minuta igre.

U prvih šest gemova u drugom setu nije bilo brejka, čak ni prilika za brejk. Prva se ukazala Česima u sedmom gemu, ali Olga he odservirala odlično i sprečila brejk, pa je Srbija stigla do 4:3. imali su 0:30 u naredenom gemu, ali su se Česi izvukli i stigli do 4:4.

Međutim, Međedović je nastavio da bombarduje iz servisa, doneo je prednost našem timu od 5:4, ali je i Nouza odservirao bez izgubljenog poena za 5:5. Danilovićeva je na 40:30 odlično odservirala u narednom gemu i naš tim je stigao do 6:5 čime je obezbedio taj-brejk.

Uskoro je stiglo i to, a Srbija ga je odigrala sjajno dobivši ga sa 7:2 i time je obezbedila prolaz u četvrtfinale. Super taj-brejk je samo odlučivao na koga će Srbija ići u četvrtfinalu. Taj deo igre završen je rezultatom 10:8 za Olgu i Hamada pa je naš tim obezbedio prolaz u nokaut fazu.


tagovi

Hamad MeđedovićOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara