(©Reuters)
(©Reuters)

RG: Ispao „divlji Brka“, skandinavski Ru-Ru tandem ide dalje

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 15:15

Kraj balade za Brazilca koji je eliminisao Medvedeva

Počeo je Rolan Garos kao iz snova za Tijaga Sejbot Vajlda, ali se pariska bajka završila za brazilsku „brku“.

U meču 3. kola Otvorenog prvenstva Francuske igrač koji je u prvoj rundi izbacio Danila Medvedeva, nije mogao pored Japanca Nišijoke, kojem je pripao okršaj u pet setova – 3:6, 7:6, 2:6, 6:4, 6:0.

Izabrane vesti

Veliku je šansu propustio Sejbot Vajld u drugom setu. Ko zna kako bi se meč dalje odvijao da je poveo sa 2:0. Dva puta je imao Brazilac brejk prednosti i nije uspeo da ga sačuva. U taj-brejku je vodio 5:1, pa je imao tri vezane set lopte i nije vredelo...

Opet, „divlji Brka“ je igrao odlično u trećem setu, dobio ga je sa 6:2, ali je potom njegovu mašinu počeo da stiže umor. U četvrtom delu meča kada je izgubio svoj servis, nije uspeo ni da zapreti Nišijoki ribrejkom. A, u odlučujućem delu meča Japanac je igrao kao navijen, dok je Brazilac ostao bez snage i pao je bez osvojenog gema.

Nišijoka će u osmini finala igrati protiv pobednika meča Ečeveri – Ćorić.

Skandinaski tandem Ru – Ru nastavio je da vozi kroz Rolan Garos.

Holger Rune je sa lakoćom prošao dalje, jer je sa 3:0 za tačno dva sata pregazio Argentinca Olivijerija – 6:4, 6:1, 6:3. Danac će u narednoj rundi igrati protiv Serundola ili Frica.

Kasper Rud je imao teži posao, pošto je izgubio prvi set od Kineza Žanga, ali je posle toga prebacio u dve brzine više i našao put do pobede – 4:6, 6:4, 6:1, 6:4. Norveški as čeka u osmini finala boljeg iz duela Džeri – Giron.


tagovi

Kasper RudHolger RuneRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara