Olga Danilović
Olga Danilović

Sad je jasnije zašto je Olgina baza u Madridu: Uspela sam da pronađem sebe

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 16:14

Zašto je Jan Oblak bio na tribinama dok je igrala i kako i zašto je Danilovićeva uspela da napravi verovatno najduži pobednički niz u seniorskoj karijeri

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Devet pobeda vezala je Olga Danilović tokom prethodne dve nedelje u Madridu i Parizu. Počelo je osvajanjem vrlo jakog čelendžera u prestonici Španije, a nastavljeno je na Rolan Garosu. Prvo pobedama u kvalifikacijama, te današnjim prolaskom u drugo kolo.

Izabrane vesti

"Srećna sam i zadovoljna što sam prošla prvo kolo. Drugačije je nego pre godinu dana iako sam i tada igrala drugo kolo. Bolje se osećam na terenu, zadovoljna sam igrom, držim konstantnost iz meča u meč. Devet pobeda zaredom mi je verovatno najbolji rezultat u karijeri. Razvijam igru iz meča u meč. Definitivno osećam da sam na višem nivou. To mi daje samopouzdanje da igram bolje", počela je Danilovićeva.

Veliku podršku imala je srpska teniserka na terenu deset protiv Katarine Bajndl, a među onima što su je bodrili bili su i fudbaleri Atletiko Madrida Stefan Savić i Jan Oblak. Slovenačkom golmanu je otrčala u zagrljaj nakon pobede.

"Puno mi znači njihova prodrška. Divno od njih što su došli", kroz stidljiv osmeh je prokomentarisala Olga, a nije ga skinula sa lica ni kada ju je jedan od kolega upitao da li je jasnije zbog čega joj je baza u Madridu: "Mislim da je jasnije... Pratio me je i u Madridu", objasnila je Olga.

Pričala je 105. teniserka sveta i o razlikama koje donosi prelazak iz juniorske konkurencije gde je blistala u seniorski tenis.

"Prvenstveno mora da se voli tenis. Kada nisi tu srcem, neće ni loptica preko mreže. U profesionalnom tenisu imate veću organizaciju oko sebe. Cirkus koji premeštaš sa mesta na mesto... Tu je najveći prelaz. Moraš da se navikneš na to, da držiš neki svoj prostor, sam sa sobom. Sada sam uspela da pronađem sebe. Ljudi su oko mene, mogu da mi pomognu, ali znam da moram da se oslonim na sebe..."

Smatra Olga da ženski tenis u Srbiji ima perspektivnu budućnost.|

"Imamo vrlo dobre igračice. Lola Radivojević i Mia Ristić, sa njima sam igrala Fed kup. Lolu duže znam i treniramo često zajedno. Divna devojka, divan potencijal, prelepa igra. Blizu je da dođe do grend slema. Svako ima svoj put. Možda je nekada greška reći da je neka devojka bolja ili lošija. Mia je takođe na Fed kupu dobijala bolje rangirane devojke. Verujem u njih i volela bih da su ovde sa nama."


tagovi

Olga DanilovićRolan Garos 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara