SEDMICA! „Ono tamo dole“ je Novakova kolonija

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.01.19. | 11:58

Sledeća meta je Njujork

„Melburnović“, „Serbian Open“ ili kako su sve išli nadimci za Australijen Open od danas stoje čvrsto i postojano kao planina.

„Ono tamo dole“, (žargonski naziv za Australiju i novi Zelnad) je kraljevstvo Novaka Đokovića koje još dugo niko neće uzdrmati. Tamo je osvojio prvu Grend slem titulu, tamo je zakoračio među velikane ovog sporta, a tamo se danas upisao u istoriju kao suvereni vladar jednog od najveća četiri turnira na svetu.

Izabrane vesti

Ono što je Rafal Nadal na Rolan Garosu, a Rodžer Federer na Vimbldonu, Novak Đoković je u Melburnu. Apsolutni Kralj te teritorije.

Sedmo finale – sedmi trofej na Austrlijen Openu! Iza Novaka su ostali Rodžer Federer sa šest titula u Melburnu i Roj Emerson sa isto toliko u amaterskoj eri tenisa. Srbin je za 11 godina čak sedam puta pokorio Australiju. A deluje da će niz i dominacija da se produže za još koju godinu...

U sedam finala „tamo dole“ je izgubio samo pet setova?! Uostalom, Novak je danas pobedio u finalu izgubivši samo osam gemova?! Njegova najubedljivija pobeda u finalu Ausatralijen Opena u karijeri!

S obzirom na Federerove godine i da Švajcarac polako silazi sa velike scene, ne deluje da će veliki rival uspeti da ugrozi Novakov rekord u Melburnu. Štaviše, mnogo realnije je da se razlika povećati. A što se tiče ostalih, nikakva pretnja nije na vidiku. Od aktivnih igrača samo Vavrinka i Nadal imaju još po jednu titulu. Od mladih izazivača ne vidimo ko bi to mogao u narednih desetak godina da osvoji sedam titula u Melburnu. Đokovićev presto u Melburnu će sigurno odlevati u narednih 15 ili 20 godina. Verovatno i više...

Aposlutni rekorder nekog Grend slema je Nadal u Parizu sa 11 titula što deluje kao teško dostižan rekord. Federer na Vimbldonu ima osam titula, a jedini koji može da mu zapreti je Novak sa četiri vimbldonska trofeja. Njujork je sledeći Grend slem gde bi Đoković mogao da zasedne na apsolutni presto. Federer, Konors i Sampras imaju po pet titula na US Openu, Mekinro četiri, a Đoković, Nadal i Lendl po tri. Ako Novak nastavi ovako i bude imao malo više sreće u Njujorku nego do sada tokom karijere, vrlo je moguće da će posle Australije i Amerika biti njegovo kraljevstvo.

Status najvećeg u istoriji je sve bliži.

(Foto Reuters)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara