(©Reuters)
(©Reuters)

Srbija u minusu prvog dana RG: Rubljov prejak za Đerea

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 20:16

Laslo propustio šansu u trećem setu – 3:1

Biće valjda po onoj narodnoj da se „prvi mačići u vodu bacaju“, jer premijera za srpski tenis na Rolan Garosu nije prošla najbolje.

Prvi naš teniser koji je izašao na teren prvog dana takmičenja, Laslo Đere, završio je nastup, pošto je poražen u četiri seta od Andreja Rubljova – 6:1, 3:6, 6:3, 6:4 posle dva i po igre.

Izabrane vesti

Ipak, mora se reći da Đere baš nije imao sreće sa žrebom, pošto je u prvom kolu dobio za rivala sedmog nosioca, koji je uz to veoma uspešan na šljaci, osvojio je četiri titule tokom karijere.

Ima Đere za čim i da žali, jer je posle očajno odigranog prvog seta uspeo da napravi preokret. Ne samo da je dobio drugi, nego je momak iz Sente u trećem imao brejk prednosti od prvog gema, međutim, nije uspeo dugo da ga zadrži. Rubljov je uzvratio istom merom za 2:2, a kasnije je ponovo uspeo da oduzme servis srpskom teniseru i da uzme treći deo meča.

U četvrtom setu ravnoteža je bila na terenu do petog gema, kada je Rus ponovo napravio brejk i onda tu prednost sačuvao do kraja. U drugom kolu Rubljov će igrati protiv pobednika duela Mute – Kazo.

Do drugog kola probio se i Stefanos Cicipas, mada ne tako lako kako se očekivalo. Grčki teniser je u četiri seta eliminisao Jižija Veselog – 7:5, 6:3, 4:6, 7:6.

Čeh je u taj-brejku četvrtog seta imao četiri set lopte, da izjendači na 2:2 i unese totalnu neizvesnost u meč, međutim, ruka mu je zadrhtala kada nije smela i iskusniji Cicipas je prvu šansu da dođe do trijumfa iskoristio.

Sigurne pobede upisali su i Sebastijan Korda, koji je sa 3:0 eliminisao Mekenzija Mekdonalda, istim rezultatom je Lorenco Museti savladao Mikaela Imera, dok je veteran Džon Izner rezultatom 3:2 izgubio od Portugalca Nuna Borhesa.


tagovi

Laslo ĐereAndrej RubljovRolan Garos 2023Stefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara