Hurkač (© Reuters)
Hurkač (© Reuters)

Preznojavanje favorita: Hurkač i Hačanov po tri i po sata na premijeri, jedva do drugog kola

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 14:58

Roland Garos počeo maratonskim mečevima uz eliminacije Gofana, ali i Evansa

Početak Rolan Garosa obeležili su maratoni. Umeju mečevi na grend slemu turnirima da se oduže, naročito u uvodnim kolima, ali da će baš prvog dana biti toliko neizvesnosti malo ko je mogao da pretpostavi. Na kraju se ispostavilo da je 13. teniser sveta Hubert Hurkač našao način da preživi napade Davida Gofana i eliminacijom Belgijanca zakorači u drugo kolo.

Poljak je posle tri sata i 39 minuta slavio 3:2 (6:3, 5:7, 6:4, 2:6, 6:4) i tako sprečio iznenađenje, iako je u svetu belog sporta Gofan veća zverka. Doduše, u prošlosti, odavno nije u vrhu, što i položaj na ATP listi pokazuje (tek 113), a i takav se ispostavio kao ambiciozan. Nedovoljno iz Davidovog ugla, ali njemu Frenč open ionako nije omiljeni turnir, pošto je peti put okončao učešće u prvom kolu, treći put u poslednja četiri izdanja.

Izabrane vesti

I Hurkač se muči na pariskoj šljaci, ovo mu je tek drugi put iz pet pokušaja da je prošao prvu stanicu. Ovoga puta između ostalog i zbog 12 as udaraca, kao i dovoljno visokog procenta osvojenih poena na prvi servis (76 odsto).

Preznojio se i Karen Hačanov. Došao je u Bulonjsku šumu kao 11. nosilac, trebalo je duel sa Konstantom Lestjenom za njega da bude rutinski, međutim, morao je da preživi veliku dramu kako bi obezbedio plasman u drugo kolo. Učinio je to iz velikog hendikepa, gubio je 0:2, ali je u meču koji je trajao skoro kao onaj Hurkača i Gofana izbacio domaćeg takmičara – 3:2 (3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3).

Koliko je Hačanov ubrzao posle gubitka prva dva seta vidi se na osnovu podatka da je u naredna tri dozvolio Lestjenu svega šest gemova. Čak 20 vinera više ostvario je Rus i tako kompenzovao nešto više neiznuđenih grešaka (50:48).

Dug meč igrali su Pedro Martines i Talons Grikespor, a iako je Holanđanin vodio, a Španac prfeokrenuo na 2:1 na kraju je slavio 39. igrač sveta (3:2).

Iznenađenje prvog dana predstavlja eliminacija Danijela Evansa. Britanac je u tri seta izgubio od Tanasija Kokinakisa (0:3).


tagovi

Rolan GarosRolan Garos 2023Hubert HurkačDavid GofanKaren HačanovTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara