Olga Danilović (©AFP)
Olga Danilović (©AFP)

Srpkinja u drugom kolu, na startu grend slema u Parizu preskočila 83. na svetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 14:03

Olga Danilović u dva seta slavila protiv Katerine Baindl

Srpska tenisera Olga Danilović igraće u drugoj rundi Rolan Garosa. Ona je na startu turnira uspela da preskoči Ukrajinku Katerinu Baindl posle dva seta - 6:3, 6:2. Meč je trajao sat i 36 minuta.

Naša uzdanica je tako ponovila najbolji rezultat na grend slem turnirima - jer je u Australiji i Americi 2021, kao i u Parizu 2022. godine, dolazila do drugog kola.

Izabrane vesti

Do duela sa Ukrajinkom je morala da prođe tri kola kvalifikacija... Sva tri meča dobila je bez izgubljenog seta, a u istom ritmu je nastavila i danas.

Očigledno da je Srpkinja došla sa mnogo samopouzdanja u Pariz, pošto je prethodno slavila na čelendžeru u Madridu. Deluje da je spremna da napravi još jedan uspešan korak na najvećim turnirima.

U prvoj rundi je morala da joj čestita 83. tenisera sveta. Podsetimo, Danilovićeva je trenutno na 105. poziciji na WTA listi. Nije Olgu zaplašio ni bolji plasman rivalke. A ni godine... Ukrajina je rođena 1994, Srpkinja 2001.

Olga je odlično otvorila meč uvodnog kola, dva puta je bila sigurna na svoj servis, dva puta napravila brejk, i za čas je na semaforu sijalo - 4:0. Došlo je potom do opuštanja, usledila su dva brejka teniserke iz Ukrajine. Smanjila je protivnica zaostatak, ali do izjednačenja ipak nije došla. Još jednom je Srpkinja na servis Ukrajinke dobila gem i tako prelomila pitanje pobednika u prvom setu. Povela je 5:3 i onda poslednji gem dobila bez izgubljenog poena za 6:3.

Mnogo veću borbu vodile su u drugom setu, što možda i ne oslikava konačan rezultat - 6:2. Drugi i šesti gem su bili prilično dugački, oba je uspela Danilovićeva da osvoji na svoj servis, iako je rivalka opasno pretila.

Tri brejka je u drugom činu napravila Olga, jedan Ukrajinka - pa je sasvim logično pobedu slavila naša teniserka.

U narednom kolu protivnica će joj biti bolja iz meča u kome se sastaju Kirstea (32. na WTA) – Paolini (53. na listi).


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara