Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Zverev stigao Bekera po polufinalima Rolan Garosa, Ečeveri pokazao potencijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 19:36

Nemac nije dozvolio iznenađenje

Morao je malo da se pomuči, ali je Aleksander Zverev ostvario cilj i opravdao ulogu favorita u četvrtfinalnom duelu Rolan Garosa sa 23-godišnjim Argentincem Tomasom Martinom Ečeverijem. Tri godine stariji Nemac slavio je 3:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:3, 6:3) za svoj treći uzastopni plasman u polufinale pariskog grend slema.

U prethodna dva pokušaja nije uspeo da se domogne finala, a sada će mu poslednja prepreka na putu do meča za trofej biti jedan od dvojice perspektivnih Skandinavaca: Danac Holger Rune ili Norvežanin Kasper Rud. Njihov meč je nešto posle 20 časova. Drugi par poznat je od juče, u "finalu pre finala" u petak oko 15 časova sastaju se Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Izabrane vesti

Iako mu je ovogodišnji nastup bio debitantski na Rolan Garosu, a plasman u četvrtfinale najbolji učinak u karijeri, mladi Argentinac nije imao tremu. Predstavio se široj javnosti na sjajan način, uspostavio je i dobru energiju sa publikom, ali moraće ipak još da vežba za pobedu nad igračem Zverevovih kvaliteta. Svakako, može Ečeveri biti ponoan na svoju partiju, a pri izlasku sa terena čak ga je i Zverev ispratio aplauzom. Trebalo bi obratiti pažnju na ovog momka, trenutno 32. tenisera na svetu.

Presudni trenuci meča odigrani su u trećem setu, nakon što je Argentinac izjednačio na 1:1. Iako je izgubio gem na svoj servis, potom i naredni, Zverev je uspeo da dobije narednih pet i od 0:2 stigne do 5:2. Bila je to injekcija samopouzdanja Nemcu koja mu je pomogla da povrati rutinu i bez trzavica stigne do pobede. U četvrtom setu dovoljan mu je bio brejk za 4:3, iako je Gaučos pre toga mogao da učini isto i povede 3:2, ali nije iskoristio dve brejk lopte.

Aleksander Zverev se današnjom pobedom izjednačio sa Borisom Bekerom kao najuspešniji Nemac po broju polufinala na Rolan Garosu (3), a postao je i šesti teniser od 2010. koji je u Parizu vezao tri plasmana u polufinale. Pre njega to su učinili Sten Vavrinka, Rafael Nadal, Novak Đoković, Dominik Tim i Endi Mari.


tagovi

Rolan GarosAleksandar ZverevAleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara