Aleksandar Atanasijević
Aleksandar Atanasijević

Atanasijević vozi Lokomotivu, vreme je da Nemci pokleknu

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.04.18. | 09:09

Peruđa predvođena srpskim bombarderom apsolutni favorit protiv tima iz Sibira. Fridrihshafen nema poraz u Ligi šampiona, ali sada ima najteži ispit u Poljskoj. Lube ne bi trebalo da ima problema s Trentinom

Ko će da izazove trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Zenita, i to na njegovom terenu u Kazanju na završnom turniru Lige šampiona 12. i 13. maja? Odluka pada u narednih sedam dana. Tri karte za Tatarstan se dele, a u sredu su prvi mečevi poslednje runde plej-ofa.

Peruđa naših asova Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina pred svojim navijačima favorit je protiv Lokomotive iz Novosibirska. Tim iz dalekog Sibira je daleko od naivnog, ali pred vatrenim tifozima Peruđa je skoro nepobediva. Atanasijević igra u životnoj formi, ubedljivo je najbolji poenter Lige šampiona i biće glavna uzdanica svog tima. Ono što može da bude otežavajuća okolnost za Peruđu što je u toku polufinalna serija plej-ofa šampionata Italije, a Trentino pruža žestok otpor četi Lorenca Bernardija (u seriji 1:1). Ruski tim je odmorniji jer je završio učešće u plej-ofu šampionata Rusije već u četvrtfinalu. Ruske ekipe igraju slabije na strani. U prethodnoj rundi, Lokomotiva je maksimalnim rezultatom poražena u Belgiji od Mazeika, ali je u revanšu u Novosibirsku preko zlatnog seta uspela da se plasira u narednu rundu. U odnosu na prvu nokaut fazu takmičenja Peruđa će biti jača za Arona Rasela. Amerikanac se oporavio od povrede zbog koje je propustio duele sa Halkbankom.

Izabrane vesti

Najzanimljiviji duel poslednje runde doigravanje igraće poljski i nemački šampion, Keđeržin i Fridrihshafen. Nemci igraju fantastično ove sezone i još nemaju poraz u evro eliti. U prethodnoj rundi Fridrihshafen je oba puta dobio Berlin u nemačkom derbiju. Predvodi ih Grk Atanasios Protopsaltis, koji je posle našeg Atanasijevića najefikasniji odbojkaš Lige šampiona. Keđeržin je skup poljskih reprezentativaca dopunjen sa odličnim strancima: Italijanom Markom Falaskijem, Francuzom Benžaminom Toniutijem, Amerikancem Armandom Toresom i Belgijancem Semom Derom, a sa klupe ih predvodi Italijan Andrea Gardini, koji je i selektor Poljske.

Poljski tim pobedio je Fridrihshafen tri meča uzastopno, ali je poslednji duel odigran pre pet godina.U italijanskom dvoboju Lube je favorit protiv Trentina. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala plej-ofa šampionata Italije, kada je slavila ekipa kapitena reprezentacije Srbije Dragana Stankovića. Lube želi treći put u nizu da se nađe među najbolja četiri kluba Evrope. Tradicija poslednjih godina je na strani Lubea koji je slavio protiv tima iz Trenta sedam uzastopnih mečeva, dva ove sezone. Oba tima igraju teške duele u polufinalima plej-ofa šampionata Italije. Najbolji igrač Trentina je srpski primač servisa Uroš Kovačević, dok je Dragan Stanković kapiten i godinama jedna od uzdanica Lubea. Italijanski šampion je individualno mnogo jači, a u sjajnoj formi su korektor Cvetan Sokolov i primač servisa Osmani Huantorena.

Zanimljivo, na završnom turniru u Kazanju mogli bi da se nađu čak tri od četiri ekipe koje su igrale na F4 prošle godine u Rimu, a to su: Zenit, Peruđa i Lube, dok je jedino Berlin ispao u prvoj rundi plej-ofa.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 8431 LŠ PF Perugia - Lok.Novosib. up manje (176.5) 1,75
Sre 20:30 8433 LŠ PF Lube - Trentino h 1 (-12.5) 1,95
Sre 20:30 8430 LŠ PF Kedzierzyn Kozle - Friedrichshafen ki 1 1,35
Ukupna kvota4,61

LIGA ŠAMPIONA, POSLEDNJA RUNDA PLEJ-OFA, PRVI MEČEVI

Sreda
20.30: (1,35) Keđeržin Kozle - Fridrihshafen (2,90)
20.30: (1,17) Lube Ćivitanova - Trentino (4,40)
20.30: (1,07) Peruđa - Lokomotiva Novosibirsk (6,80)

* Na F4 u Kazanju plasiraće se ekipa koja osvoji četiri boda iz dva meča. Trujumf od 3:0 i 3:1 donoese tri boda, a pobeda 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod.

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Starsport


tagovi

sportsko klađenjeAleksandar AtanasijevićMarko PodraščaninDragan StankovićUroš KovačevićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara