""
""

Dade ga Snajder! Posle 23 sata (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.16. | 19:59

Galatasaraj se vratio na pobedničku stazu, Bursa primila prvi gol posle šest vezanih utakmica

Konačno Galata. Još važnije: konačno Vesli Snajder! Iskusni vezista turskog velikana napokon je proradio. U jednom od derbija 12. kola tamošnje Superlige, Holanđanin se potpisao ispod preokreta nad Bursom, kojim su se Lavovi vratili na pobedničku stazu posle dva neuspeha, a nekadašnji ideolog igre Ajaksa, Reala i Intera postigao prvi gol u sezoni - 3:1.

I to kakav. Početkom drugog poluvremena, Snajder je izveo savršen slobodan udarac, prebacio živi zid gostiju i pogodio malu mrežu gola koji je čuvao Harun Tekin. Neuhvatljivo, jer je lopta posle zida samo skliznula u gol. Na taj način, 32-godišnji fudbaler je okončao jedan od najdužih nizova bez pogotka u karijeri. Večerašnji je je posle tačno 23 sata i 33 minuta, koliko je iznosio post od prethodnog, postignutog na gostovanju Osmanliju, još u januaru.

Izabrane vesti

Vesli Snajder je istovremeno potvrdio da mu je Bursa jedna od omiljenijih mušterija u Turskoj, ovo mu je bio sedmi gol na 11. meču sa Krokodilima (ima i jednu asistenciju). Asistenciju je upisao i Lukas Podolski, za pogodak Jašina Oztekina, kojim je okončana serija od čak šest zvaničnih susreta Krokodila bez primljenog gola (491 minut).

U drugoj utakmici današnjeg programa, Alanja je na svom terenu savladala Kajzeri. U gostijućem timu 90 minuta na poziciji štopera igrao je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Srđan Mijailović. Bivši štoper Partizana Miladin Stevanović nije ulazio u igru.

SUPERLIG, 12. KOLO

Petak:

Galatasaraj - Bursa 3:1 (1:1)
/Oztekin 31, Snajder 55, Derdijok 90+1 - Kanacizkus 14/

Alanja - Kajzeri 3:0 (0:0)
/Sakej 48, Vagner Lav 87 pen, Akbaba 90+1 pen/

Subota:

11.30 Karabuk - Gacijantep
14.00 Ahisar - Kašimpaša
17.00 Bešiktaš - Istanbul Bašakšehir
17.00 Antalija - Adana

Nedelja:

14.00 Genčlerbirligi - Trabzon
17.00 Rize - Fenerbahče

Ponedeljak:

18.00 Konja - Osmanli

(FOTO: Action images)


tagovi

BursasporEvropaGalatasarajKajzerisporSuper ligTurskaVesli Snajder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara