""
""

Dijara, Dijara… Antalijin ubica! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.02.13. | 20:26

Popularna Crna Mamba koga se Partizan na onakav način lišio, nastavlja da rešeta mreže po Turskoj, a večeras je Antaliji doneo pobedu i vinuo ju je na drugo mesto na tabeli. Četvrti je strelac lige, a pre dva dana je rešetao i po Kupu Turske

 

Izabrane vesti

Ko god da je Partizanu  odlučio da se na onakav način zahvali Laminu Dijari i da se liši njegovih usluga, sada bi lepo trebalo da stavi prst na čelo i da se postidi. Nekadašnji ljubimac navijača Partizana, popualrna Crna Mamba blista u Turskoj, šampionatu daleko jačem od ovog našega, a sa sjajnom formom je nastavio i danas kada je bio strelac jedinog gola na meču i doneo Antaliji pobedu protiv istanbulskog Bujukšehira. Ovim golom je odveo Antaliju na drugo mesto na tabeli sa samo četiri boda manje od vodećeg Galatasaraja!

Dijara je bio ubedljivo najzapaženiji igrač na meču. U prvom poluvremenu je imao dve dobre prilike, ali ih nije iskoristio. Ali, zato jeste onu u 47. minutu kada je iskoristio kiks nekadašnjeg golmana reprezentacije Portugalije, Eduarda kojem je lopta prošla kroz ruke posle ubačene lopte sa strane.  Lukavi Dijara nije propustio poklon i sa druge stative je ubacio loptu u mrežu. Imala je Antalija i priliku da duplira prednost srednom drugog poluvremena, ali je Eduardo odbranio penal Aisatiju.

Dijara blista u dresu Antalije. Sa devet golova je četvrti strelac lige, a podsetimo i da je pre tri dana postigao dva gola u pobedi Antalije nad Mersinom u Kupu Turske i doveo ih na korak od poufinala takmičenja. Antalija je najprijatenije iznenađenje turskog šampionata i gotovo sigurno će ostvariti plasman u Evropu, možda čak i Ligu šampiona. Najviše zahvaljujući Laminu Dijari.

A, za to vreme navijači Partizana gube žive sa raznim Šćepovićima, Zabijom, Eduardom i još nekom neposlušnom decom…

Napomenimo i da je Bursa zaustavila Galatasaraj, odigravši 1:1. Čileanac Pinto je doveo Krokodile u vođstvo, ali je prvi strelac lige Unan Bulut poravnao. Meč je obeležio i debi Antona Ferdinanda za Bursu, a kod Galatasaraja je u igru sa klupe ušao i Vesli Snajder

 

SUPER LIG – 20. kolo

Petak
Ahisar – Kajzeri 1:2 (1:0) 
/Gekas 43 - Bobo 49, Muče 65/

Bešiktaš – Karabuk 2:2 (1:0)
/Toraman 16, Šahan 60 - Ozek 63, Lua Lua 69/

Subota
Kasımpaša – Elazıg 0:0

Bursa – Galatasaraj 1:1 (1:1)
/Pinto 18 - Bulut 30/

Antalija – Bijukšehir 1:0 (0:0)
/DIjara 47/

Nedelja
12.30: Ordu – Genčlerbirligi
15.00: Trabzon – Gazijantep
15.00: Eskišehir – Mersin
18.00: Fenerbahče - Sivas


tagovi

Anton FerdinandBursasporEduardoEvropaGalatasarajIsmail AisatiKasimpašaLamin DijaraFK PartizanSuper ligTurskaUmut Bulut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara