""
""

Diskutabilan penal i hladnokrvni Bas Dost: Sporting sprečio iznenađenje u Lisabonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.08.17. | 23:43

Lavovi slavili pogotkom iz jedanaesterca u 86. minutu

Sporting iz Lisabona ima maksimalan učinak u prva dva kola, ali za to određene zasluge idu i na račun sudije Bruna Paišaa, koji je u 86. minutu utakmice sa Setubalom dosudio krajnje diskutabilan jedanaesterac za domaći tim zbog prekršaja nad Basom Dostom. Hladnokrvni Holađanin je potom rutinski izveo najstrožu kaznu i obradovao publiku na stadionu Žoze Alvalade, dok tvrdim gostima ostaje da žale za poemnutom situacijom – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Ne može se reći da Lavovi nisu zaslužili da osvoje sva tri boda. Napadali su svim silama, promašili veliki broj izrazitih prilika, ali se sa druge strane gostujući sastav organizivano brani i stao na korak od podviga.

U odlučujućem trenutku utakmice presudila je i vrlo dobra gluma Basa Dosta, koji se bacio kao da ga je voz udario, iako ga je Nuno Pinto samo malo odgurnuo. A nije ni imao razloga za to, jer je centaršut Koatesa išao značajno iznad glave holandskog napadača.

U svakom slučaju, ovo je dobra opomena za ekipu Žorža Žesusa, koju u utorak očekuje prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv rumunskog FCSB-a.

PRIMEIRA – 2. KOLO:

Sporting – Vitorija Setubal 1:0 (0:0)
/Dost 86pen/

Subota:
17.00 Moreirense – Feirense
19.15 Belenenseš – Maritimo
21.30 Boavista – Rio Ave

Nedelja:
17.00 Pasoš Fereira – Deportivo Aves
19.00 Braga – Portimonense
21.15 Tondela – Porto

Ponedeljak:
20.00 Estoril – Gimaraeš
22.00 Šaves – Benfika

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Sporting LisabonPortugalBas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara