"neuspešan pokušaj Lazara Markovića"
"neuspešan pokušaj Lazara Markovića"

Fener diše za vrat Bešiktašu, Marković kao mašina, uprkos promašenom ziceru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 21:07

Umesto srpskog internacionalca Simon Kjer je izrastao u junaka pobede protiv Sivasa, ali igrač Liverpula na pozajmici u Istanbulu po mnogima je bio igrač meča

neuspešan pokušaj Lazara MarkovićaSivasov Bejkan Šimšek je uspeo da postigne gol. Prvi koji je Fenerbahče primio na Šukru Saračoglu stadionu još od 25. oktobra i derbija sa Galatasarajem. Ali ne i da spreči Kanarince da upišu i četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu na domaćem terenu i približe se vodećem Bešiktašu na samo bod zaostatka - 2:1. U junaka meča izrastao je Simon Kjer, koji je na centaršut Džanera Erkina u 77. minutu meča u kome je Fener dominirao od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka glavom postigao odlučujući gol.

Prvi je bio delo Robina van Persija, koji je pogodio iz prvog dodira sa loptom u protivničkom kaznenom prostoru i postigao i treći gol u poslednje dve takmičarske utakmice. Nije, doduše, imao težak posao, pošto su ga čuvari potpuno zaboravili, pa je sa pet metara samo ćušnuo loptu na jedan odbitak.

Izabrane vesti

Međutim, da ni to uvek nije lak posao pokazalo se u poslednjim sekundama meča. Lazar Marković, koji je odigrao odličan meč, sve vreme maltretirao defanzivce Sivaspora i po mnogima zaslužio epitet najboljeg igrača meča, našao se u sličnoj situaciji upravo posle jednog Van Persijevog pokušaja loba. Ernestas Šetkus je kratko odbio loptu, a nju je Marković zahvatio na četiri metra od gol linije na kojoj su se postavila dvojica fudbalera gostujućeg tima. Nažalost, nije je lepo zahvatio, iako je posle furioznog sprinta imao vremena da se namesti, pa lopta nije ni stigla do dvojice "bezbednjaka". Šetkus je stigao da se vrati i zaustavi taj šut.

Ali opet - Marković je večeras bio sjajan i sve vreme stavljao rivale na muke. Golovi će doći.

Super Lig, 17.kolo:

Subota:

Rize – Istanbul 2:1
/Kadah 62, Tuznanski 88 – Maduriera 41/

Antalija – Gacijantep 0:0

Kasimpaša – Trabzon 1:1 (1:1)
/Derdijok 17 pen – Jumlu 20/

Nedelja:

Bursa – Mersin 2:1 (0:1)
/Necid 47, Jildirim 54 – Veliton 37/

Kajzeri – Galatasaraj 1:1 (1:0)
/Mabiala 16 – Gumus 61/

Ahisar – Osmanli 0:0

Bešiktaš – Konja 4:0 (0:0)
/Ozojkup 50, Gomez 64, Tore 69, Freiv 80/

Ponedeljak:

Eshišehir – Genčeler 2:0 (2:0)
/Bekdemir 8, Gural 24/

Fenerbahče - Sivas 2:1 (1:1)
/Van Persi 24, Kjer 77 - Simsek 43/


tagovi

TurskaSuper ligSivasporLazar MarkovićgenčlerbirligiFenerbahčeEvropaEskišehirspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara