""
""

Golčina Himeneza odvojila Meksikance od ivice propasti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.13. | 09:18

Sombrerosi devet minuta pre kraja obezbedili pobedu nad Panamom vrednu paraža (2:1), slave SAD I Honduras

Konačno i taj Meksiko nekog da pobedi! Sombrerosi su kolo pre kraja kvalifikacija za Prvenstvo sveta salvadali Panamu (2:1), prekinuli seriju loših rezultata (po dva remija i poraza) i tako se ukrcali u poslednji vagon voza koji iz Konkakaf zone hita ka Mondijalu. Doduše, sva je prilika da će vizu za Brazil 2014. pokušati da izvade tek u baražu sa predstavnikom Okeanije, Novim Zelandom.

Predvođen novim selektorom Viktorom Manuelom Vučetićem, Meksiko je na stadionu Acteka poveo golom Peralte u završnici prvog poluvremena, posle asistencije Ćićarita Ernandeza. Upravo je as Mančester junajteda početkom nastavka propustio da realizuje jedanaesterac i uvede utakmicu u mirniju fazu, pa je viđena luda završnica u kojoj je Panama stigla do izjednačenja, a onda golgeter Amerike, Raul Himenez sjajnim makazicama presekao strahove domaćih navijača.

Izabrane vesti

Sjedinjene Američke Države su još u prethdnoj rundi vizirale pasoš za Prvenstvo sveta, a taj uspeh proslavljen je u Kanzas Sitiju, pobedom nad najlošijom selekcijom Konkakaf zone, Jamajkom. Teže nego što se očekivalo, pošto je oba gola četa Jirgena Klinsmana postigla u završnici meča (2:0).

Na korak do Mondijala je i Honduras, pogotkom Bengstona razoružao je Kostariku (1:0), a za potvrdu plasmana potrebno je da ne izgubi u poslednjem kolu u Kingstonu.

 

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA – ZONA KONKAKAF

Sjedinjene Američke Države – Jamajka 2:0 (0:0)
/Zusi 77, Altidor 81/

Honduras – Kostarika 1:0 (0:0)
/Bengston 65/

Meksiko – Panama 2:1 (1:0)
/Peralta 40, Himenez 85 – Tehada 81/

 

Tabela: SAD 19, Kostarika 15, Honduras 14, Meksiko 11, Panama 8, Jamajka 4.

Poslednje kolo (16. septembar): Jamajka – Honduras, Panama – SAD, Kostarika – Meksiko.

Napomena: Plasman na Mondijal obezbediće prve tri reprezentacije, dok četvrta igra baraž sa predstavnikom Okeanije, Novim Zelandom.

 

(FOTO: Action images)

 

 

 


tagovi

Havijer Ernandes ĆičaritoHonduraskonkakafKvalifikacije za SP 2014MeksikoPanamareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara