"Slavlje fudbalera Fajnorda"
"Slavlje fudbalera Fajnorda"

Golovi, baklje i ludnica u Roterdamu: Fajenord i Kajt uzeli Kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 19:55

Slavni tim na prepunom De Kajpu savladao Utreht u finalu sa 2:1

Slavlje fudbalera Fajnorda

Teže nego što se očekivalo Fajenord je osvojio 12. trofej u Kupu Holandije, nakon što je u finalu savladao Utreht sa 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Činjenica da se meč igrao na njihovom prepunom De Kajpu u Roterdamu nije puno značila, jer su gosti dobili solidnu količinu karata, pa je veliki broj inače vernih navijača domaćina morao meč da prati u centru grada na video bimu. Ali, i tamo je atomsfera bila vatrena, posebno nakon vodećeg gola domaćina koji je u 42. minutu postigao Majkl Kramer.

Fantastični veteran Dirk Kajt sjajno je prošao po desnoj strani, zavrnuo loptu u šesnaesterac, a tamo je visoki Kramer iskoristio svoju prednost i preciznim udarcem glavom doveo u delirijum domaće navijače. Slavilo se ne samo na stadionu, već i u samom gradu, gde se celog dana točilo pivo i čekao novi pehar za Fajenord.

Bolju igru u prvom delu domaćin nije uspeo da naplati, a nastavak utakmice doneo je šokantno iznenađenje i izjednačenje. Igrao se 51. minut, Utreht je izveo slobodan udarac, a na odbijenu loptu naleteo je Luvin i matirao Vermera za šokantnih 1:1. Bio je to znak za gostujuće navijače da upale baklje i proslave gol, što su i učinili, pa smo videli zanimljivu situaciju i kod navijača gostiju.

Fajenord je nastavio da pokušava da dođe do još jednog gola i pobede, ali nisu često uspevali da zaprete golmanu gostiju. Ipak, kada je gostima popustila koncentracija Elija je sjajno prošao po levoj strani, šutirao je, a lopta je čudno pogodila golmana Bednareka u ruku i izmigoljila mu se u mrežu za novo vođstvo Fajenorda.

Srce ovog kluba: Dirk Kajt

Bio je to novi znak za Utreht da navali na gol rivala, da proba da dođe do još jednog pogotka i produžetaka, ali nije uspeo. Fajenord se nošen podrškom navijača odlično branio, a jedini pokušaj Barazitea u 85. minutu završio je van okvira gola.

Elija je na drugoj strani u nadoknadi vremena propustio sjajnu šansu da stavi tačku na ovaj meč, ali se to na kraju nije osvetilo igračima Fajenorda, koji su sa svojom publikom i sjajnim kapitenom Dirkom Kajtom, proslavili trofej Kupa Holandije prvi još od 2008. godine. 

(FOTO: Screenshot)

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!


tagovi

UtrehtKup HolandijeHolandijaFajenordDirk Kajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara