"Ćiprijan Deak"
"Ćiprijan Deak"

Golovi, prelepi golovi! Dinamo uz “zvuk sirene“ do plej-ofa, Gaz Metan ostao kratkih rukava (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 21:49

Za Evropu će se boriti i Kluž

Ćiprijan DeakTri su mesta bila u opticaju, a četiri kandidata, pa je u posledmjem kolu regularnog toka sezone u Rumuniji ui gubitnika sezone promovisan - Gaz Metan. Jer Kluž, Dinamo i Univerzitatea iz Krajove uspeli su da se domognu mesta u plej-ofu, dok će Gaz Metan u baraž za opstanak.

Presudila mu je Krajova u direktnom duelu. Nikušor Banču je u 62. minutu odapeo strelu sa ivice kaznenog prostora i poslao Gaz Metan u donji dom.

Izabrane vesti

Bio je to samo jedan od četiri prilično lepa pogotka u tri današnje utakmice. Ništa manje prefinjen nije bio ni onak koji je iskusni Ćiprijan Deak postigao za minimalac Kluža nad liderskom ekipom Vitorula. Ispostavilo se na kraju da je Kluž mogao i porazom do plej-ofa, ali za svaki slučaj...

Bukureštanski Dinamo bio je u još težoj situaciji, pošto je bio najgore plasiran od pomenuta četiri tima. I igrao je na strani. Doduše, protivnik mu je bio nedorasli Panduri kome verovatno ni podela bodova na kraju regularnog toka neće pomoći da sačuva status prvoligaša.

Protiv Dinama nije imao šanse. Niti su gosti iz prestonice želeli da rizuku, pa je u prvom poluvremenu Adam Nemec najavio dvojku krunisavši sjajnu tiki-taka akciju, da bi u nastavku Dan Nistor genijalnim projektilom stavio tačku na I.

Dakle, tabela pred odlučujuće borbe za titulu i Evropu: Vitorul 26, Steaua 24, Kluž 22, Krajova 22, Dinamo 21, Astra 21.

LIGA 1, RUMUNIJA 1:

Subota:

Temišvar - Konkordija 1:1
/Seroni 90 - Albu 10/

Steaua - Targu Mureš 1:1 (0:0)
/Nohere 73 - Konstantin 65pen/

Nedelja:

Krajova - Gaz Metan 1:0 (0:0)
/Banču 62/

Kluž - Vitorul 1:0 (1:0)
/Deak 21/

Panduri - Dinamo Bukurešt 0:2 (0:1)
/Nemec 34, Nistor 84/

Ponedeljak:

17.00: Voluntari - CSM Jaši
19.30: Astra - Botošani

(FOTO: Action images)


tagovi

VitorulUniverzitatea KrajovaRumunijaPanduriLiga 1Gaz MetanEvropaDinamo BukurestĆiprijan DeakCFR KlužAdam Nemec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara