""
""

Hajnkesov Bajern - odličan 5 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.10.17. | 17:25

Već na prvom meču u Bundesligi vidi se ruka novog trenera

Vratio se Jup Hajnkes vratila se i moć Bajernu! Šampion je danas bio kao nekada i ubedljivom pobedom nad Frajburgom od 5:0 obeležio je početak četvrte trenerske avanture iskusnog fudbalskog vuka. Njegov Bajern izgleda zaista opasno, a to su na svojoj koži osetili fudbaleri iz Švarcvalda.

Izabrane vesti

Od prvog do 90. minuta Bejern je gazio rivala, napadao, stvarao šanse i konačno je izgledao ozbiljno na terenu. Ne kažemo da kod Anćelotija nije bilo slično, ali ovaj novi Hajnkesov Bajern kao da je gladan golova, što se videlo i u poslednjim minutima, kada nije spuštao ručnu bez obzira na veliku prednost. Odbrana gotovo da nije imala nijedan kiks, a i golman Ulrlih konačno je zabeležio jednu laganu partiju.

Bavarci su poveli autogolom kapitena gostiju Šustera već u osmom minutu, a posle nekoliko propuštenih šansi Kingsli Koman je u finišu prvog dela povisio na 2:0. U nastavku, sjajnim golom Tijago Alkantara je povisio na 3:0, a šansu da se upiše u strelce nije propustio ni najbolji strelac Bavaraca Robert Levandovski.

Konačan rezultat postavio je Džošua Kimih, a zanimljivo da Levandovski nije hteo da dira loptu koja je išla ka mreži iako je mogao da dođe do još jednog laganog gola. I to dosta govori o novom duhu u taboru Bavaraca, zar ne? 

Bavarci su samo upotpunili efikasno bundesligaško popodne prepuno golova i zanimljivih rezultata. Sjajan meč odigran je u Hofenhajmu gde je favorizovani domaćin dva puta vodio, ali na kraju ostao bez plena protiv odličnog Augzburga - 2:2. Iako su preko Marka Uta u 85. domaćini stigli do prednosti, Džefri Guvelev je u nadoknadi uspeo da matrira Olivera Baumana i donese gostima vredan bod koji ih drži u gornjem delu tabele, nadomak plasmana u Evropu.

Radovao se danas i Ajntraht, sa našim Mijatom Gaćinovićem. Srbin je odigrao ceo meč za Orlove koji su slavili na gostovanju u Hanoveru sa 2:1, a ponovo je blistao sjajni Francuz Sebastijan Aler koji je uz gol upisao i asistenciju i to za pobedu, koju je doneo Ante Rebić u poslednjim sekundama utakmice.

Ajntraht se tako približio Lajpcigu na deobi četvrtog mesta, a tamo im društvo pravi i Šalke (takođe 13 bodova) koji je iznenadio Hertu kao gost u Berlinu i tukao je sa 2:0. Genki Haraguči je dobio crveni karton u poslednjem minutu prvog poluvremena, što je gostima otvorilo vrata trijumfa. Leon Gorecka je sa bele tačke doveo Šalke u vođstvo u 54, a tačku na trijumf stavio je Gido Burgštaler u 78. minutu. Matija Nastasić nije igrao za goste zbog povrede. 

Hamburger je nastavio da tone ka dnu, a novi poraz ekipa Filipa Kostića zabeležila je u Majncu - 3:2 (1:1). Srpski reprezentativac ušao je u igru u 55. minutu, ali nije imao snage da spreči poraz Dinosaurusa koji su jedva iznad zone ispadanja.

BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak
Štutgart - Keln 2:1 (1:0)
/Donis 38, Akolo 90+4 - Hajnc 77/

Subota
Majnc - Hamburger 3:2 (1:1)
/Maksim 2, Bel 52, Laca 58 - Valas 9, Salihović 90+2. penal/

Bajern - Frajburg 5:0 (2:0)
/Šuster 8. autogol, Koman 42, Tijago 62, Levandovski 75, Kimih 90+3/

Hanover - Ajntraht 1:2 (1:1)
/Sane 36 - Aler 10, Rebić 90/

Herta - Šalke 0:2 (0:0)
/Gorecka 52. penal, Burgštaler 78/

Hofenhajm - Augzburg 2:2 (0:0)
/Hubner 52, Ut 85 - Gregorič 75, Guvelev 90/

18.30: (1,55) Dortmund (4,20) Lajpcig (6,00)

Nedelja
15.30: (1,63) Leverkuzen (3,90) Volfzburg (5,50)
18.00: (2,70) Verder (3,25) Menhengladbah (2,65)

***kvote su podložne promenama

Tabela:

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenJup HajnkesNemackaRobert LevandovskiTijago Alkantara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara