"Simon Kjer"
"Simon Kjer"

Jesmo li vam rekli za Advokata? Dve utakmice - jedan bod! Simon Kjer upropastio Fenerbahče (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.16. | 22:52

Istanbul Bašakšehir sa Galatom deli prvo mesto, Milinković debitovao za Genčler

Simon KjerKad je pre dve sedmice stigao u Istanbul napisali smo: „navijači Fenerbahčea, nek vam je sa srećom: potpisao Dik Advokat“. Nažalost po slavni turski klub, bili smo u pravu. Holandski stručnjak je posle samo dva kola uspeo da napravi ogroman zaostatak za vodećim ekipama, pa ga čeka izuzetno težak posao u nastavku sezone. Posle početnog poraza od Istanbul Bašakšehira, Kanarici su doživeli još jedan kiks. Na svom stadionu odigrali su sa Kajzerijem - 3:3.

Još mogu da budu srećni što su i taj jedan bod osvojili, jer su ga izborili u trećem minutu nadoknade vremena, preko Alpera Potuka, kome je asistirao rezervista Robin van Persi.

Izabrane vesti

Apsolutni tragičar meča je, ipak, Simon Kjer. Mada je u 30. minutu izvanrednim pogotkom iz slobodnog udarca doneo domaćinu prvo izjednačenje, samo osam minuta kasnije napravio je glupost, tako što je oborio Brazilca Velitona i zaradio direktan crveni karton. Fener sa desetoricom, duže od 50 minuta, jednostavno nije mogao.

Ako je Kjer tragičar, onda je Veliton junak večeri. Ne samo zbog izborenog isključenja direktnog rivala, već i zbog činjenice da je postigao dva gola za svoj tim. Na isti način. Glavom. Oba puta asistirao mu je Deniz Turuk.

Za goste je 90 minuta na mestu zadnjeg veznog odigrao nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Srđan Mijailović, dok najnovije pojačanje Kajzerij, iz Partizana, Miladin Stevanović nije ulazio u igru.

Pomalo iznenađujuće, međutim, sasvim zasluženo, posle prva dva kola maksimalan učinak, osim Galatasaraja, ima još samo Istanbul Bašakšehir. Još jedan klub sa Bosfora je posle senzacionalnog trijumfa nad Fenerbahčeom na premijeri uzeop meru i Bursi. I to u gostima. Blistao je Brazilac Hose Marsio da Kosta, poznatiji kao Mošoro. Iskusni vezista, koga pamtimo po odličnim izdanjima u dresu Brage, najpre je pred kraj prvog dela postigao gol, a onda u finišu meča predivnom asistencijom uposlio Mustafu Pektemeka, da bi novajlija iz Bešiktaša rutinski pogodio za maksimalan učinak izu dve runde: dve pobede bez primljenog gola.

Dosadašnji vezista Slovana iz Bratislave, Marko Milinković, koji je ovog leta pojačao Genčlerbirligi, debitovao je u dresu tima iz Ankare, ali je teren napustio posle 34 minuta u remiju sa Osmanlijem.

SUPER LIG, 2. kolo

Petak:

Konja – Bešiktaš 2:2 (1:1)
/Bajić 8, 56 - Sahan 14, Tosun 53/

Alanja - Antalija 2:1 (0:1)
/Gerijer 61, Ajite 93 - Jildirim 5/

Subota:

Kasimpaša – Adana
/Šala 18 - Diniz 67/

Gacijantep – Trabzon 1:0 (0:0)
/Činar 88/

Ahisar - Galatasaraj 1:3 (1:1)
/Vaz Te 4 - Derdijok 36, Oztekin 63, Bruma 90+2/

Nedelja:

Bursa - Istanbul Bašakšehir 0:2 (0:1)
/Mosoro 40, Pektemek 82/

Karabuk – Rize 3:0 (1:0)
/Jatabare 19, Traore 82, Skulason 90/

Fenerbahče – Kajzeri 3:3 (2:2)
/Kjer 30, Tufan 44, Potuk 90+3 - Veliton 27, 45+1, Budak 90/

Osmanli - Genčler 2:2 (2:1)
/Delarž 9, Given 16 - Girler 43, Stanču 65 pen/

(FOTO: Action images)


tagovi

VelitonTurskaSuper ligKajzerisporgenčlerbirligiFenerbahčeEvropaDik AdvokatBursaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara