"Koreografija na tribinama"
"Koreografija na tribinama"

Lavovi udavljeni u veličanstvenom ambijentu na Crnom Moru: Međani je smrt za Galatu, Jilmaz “priznao izdaju“! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.15. | 20:11

Trabzon slavio sa 2:1 u velikom derbiju koji je, kao i svaki u Turskoj, obilovao uzbuđenjima i završio se – opštom tučom na terenu

Koreografija na tribinamaSredinom 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog veka remerio je Trabzon dominaciju tri istanbulska giganta, a tri decenije kasnije još jednom je uspeo u nameri da pokaže da nije provincijski klub, inferioran u odnosu na prestoničke. U veličanstvenom ambijentu kakav su mu priredila jedna od najvernijih publika na svetu tim sa obala Crnog Mora nokautirao je Galatasaraj pobedom od 2:1 i ostavio Bešiktaš da se i sledeće nedelje šepuri sa prvog mesta na tabeli Super liga.

Ideju Lavova da se vrate na krov Turske u okove je zaključao Karl Međani, koji je u novembarskom okršaju sa Galatom na Bosforu dva puta pogađao mrežu u senzacionalnoj pobedi od 3:0, a večeras se još jednom pokazao kao imun na njenu riku. Igrao se 85. minut kada je 29-godišnji Alžirac uspeo da se neopreznom Aleksu Telešu prikrade iza leđa i loptu smesti u nebranjenu mrežu za konačnih 2:1.

Izabrane vesti

Prvi gol za Trabzon pao je već u 20. minutu kada je precizan bio Ozer Hurmači, izjednačenje Galati je u 67. doneo Emre Čolak, ali su bodovi na kraju ostali na istoku zemlje, iako bi bilo pogrešno reći da su gosti bili potčinjeni tokom 90 minuta bespoštedne borbe.

Naprotiv, sevale su lopte oko golmana domaćih Hakana Arikara, zvečao je i okvir gola, ali se pod hukom sa tribina pritisak polako spuštao na gostujuće fudbalere. Videlo se to i kada je udarna igla Galatasaraja Burak Jimaz, kojeg je publika u Trabzonu dizala u nebesa dok je branio boje njihovog omiljenog tima samo da bi ga posle toga konstantno vređala i optuživala za veleizdaju, sa klupe proslavljao Čolakov gol za izjednačenje.

Nema sumnje, Jilmaz je od danas i definitivno persona non grata na Crnom Moru.

Na kraju je sve – kako to obično biva u derbi mečevima u Turskoj – sve završeno opštom tučom koju je na terenu izazvalo prenemaganje najboljeg igrača Trabzona Mehmeta Ekidžija i preoštra reakcija Fernanda Muslere, koji je dotrčao sa gol linije kako bi se obračunao sa zaista omraženim rivalom.

Nigde ne gori kao u Turskoj! Ni pre ni posle meča.

 

 

SUPER LIG, 27. kolo:

Gacijantep - Konja 1:1 (1:0)
/Čiko 11 - Rangelov 73/

Subota:

Karabuk - Genčler 2:1
/Kandan 16, 66 - Čelik 26/

Kasimpaša - Bešiktaš 1:2
/Tunaj Torun 41 - Mustafa Pektemek 3, Demba Ba 38, Ramon Mota 50, Olkaj Šahan 76/

Nedelja:

Erdžijes – Eskišehir 0:1 (0:1)
/Čoškun 45/

Sivas – Balikešir 1:1 (0:0)
/Karadeniz 78 – Emir 72/

Istanbul BB – Rize 3:1 (1:0)
/Tekdemir 27, Višća 75, Agdžaj 88 – Kveuke 69/

Trabzon – Galatasaraj 2:1 (1:0)
/Ozer Hurmači 20, Međani 85 – Čolak 67/

Ponedeljak:
19.00: Fenerbahče – Bursa
19.00: Mersin - Ahisar

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaTrabzonSuper ligSivasporMehmet EkidžiKarl MeđaniKajzerisporGalatasarajEvropaBalikešir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara