"Ocelulov grb"
"Ocelulov grb"

Osvojio titulu, igrao Ligu šampiona i otišao u penziju sa 29 zbog redovne plate u hotelu

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.01.17. | 16:42

Krvav je fudbalski hleb u Rumuniji

Ocelulov grbPrema nedavnom istraživanju FIFPro sindikata čak 75 odsto fudbalera u Rumuniji doživelo je da im u jednom trenutku kasni plata. Steaua i Kluž su bili jedini koji su uspevali da sačuvaju ritam isplata, ali situacija je iz godine u godinu sve gora, a ništa to ne opisuje bolje od slučaja Laurentiju Peteana, čoveka koji sa Ocelulom bio šampion Rumunije, igrao Ligu šampiona, da bi sada kao 29-godišnjak otišao u fudbalsku penziju kako bi se zaposlio u hotelu u nemačko Frajburgu.

Prosto - dojadilo mu je. Sa oduševljenjem je, kao momak rođen u Galaciju, živeo te godine kada je Ocelul bio na vrhuncu, ali emocije se ne mažu na hleb.
"Nemam ništa. Ceo život igram fudbal samo iz zadovoljstva. A neću moći 100 godina da igram fudbal", svedoči Petean u intervjuu za britanski Independent.

Izabrane vesti

Majčina borba sa rakom ubrzala je odluku o povlačenju.
"Kad sam joj rekao šta sam odlučio jedno oko joj je plakalo, drugo joj se smejalo. Zna ona koliko volim fudbal i da je to sve što sam radio ceo život, ali shvata i ona da sam sada odrastao čovek, da moram nešto da radim za život, da gradim budućnost. A to u Rumuniji nije moguće kroz fudbal".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara