""
""

Ovako nešto nikad nije viđeno: Sudija poništio gol Njukaslu, pa se izvinjavao što ne zna pravila! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.17. | 12:32

Neshvatljivo....

Ni poebda Čelsija nad Mančester Sitijem, ni superpreokret Totenhema u Velsu, ni oporavak Arsenala, ni još jedna brljotina Liverpula... Ne, fudbalska Velika Britanija danas priča o skandalu u - Njukaslu!

Lider Čempionšipa je slavio pobedu protiv Bartona (1:0) golom Meta Ričija u 68. minutu, ali niko ne priča o tom poogotku, već o onom koji je škotski vezista postigao - a nije mu priznat - u prvom poluvremenu.  U 29. minutu Riči je pogodio sa 11 metara, međutim, glavni sudija Kejt Strud je poništio vođstvo domaćina, procenivši da je Dvajt Gejl ušao u kazneni prostor pre nego što je njegov saigrač šutnuo loptu. Što se i desilo.

Izabrane vesti

A onda je - umesto da ponovi izvođenje penala, kako nalažu pravila - dosudio indirekt u korist gostiju i izazvao bes navijača na „Sent Džejms parku“ i trenera Svraka, Rafaela Beniteza. Strud je brzo shvatio grešku, ali je bilo kasno, međutim, da ne bude okrivljeni za eventualni kiks domaćina postarao se upravo Riči odlučujućim golom u 68. minutu.

Pod pritiskom javnosti, zvaničnici Čempionšipa još isto veče su se oglasili kratkim saopštenjem.
Pre nego što je Met Riči izveio kazneni udarac, Dvajt Gejl je zakoračio u šesnaesterac. Sudija je pokazao da je u pitanju indirekt za Barton, ali Pravila igre kažu da je u tom slučaju jedanaesterac trebalo ponoviti. Nažalost, sudija je pogrešno protumačio Pravila igre. Kejt i njegovi pomoćnici su uznemireni zbog nedostatka koncentracije i izvinjavaju se zbog greške koju su napravli“, stoji u saopštenju lige.

Bitna napomena: indirekt je trebalo da bude dosuđen samo u slučaju da je izvođač penala promašio gol, pa se možda zbog toga sudija Strud zbunio. Svakako, nema objašnjena za grešku na tako ozbiljnom nivou takmičenja.
Svi ste videli šta se desilo, a Engleska ima dosta TV, radio ili novinskih eksperata da analiziraju ovu situaciju. Ne želim da pričam o tome šta sam rekao sudiji za vreme dijaloga. Meni je najvažnije da je Riči u drugom poluvremenu dao gol koji je priznat i nadam se da o ovom incidentu nećemo pridavati previše pažnje“, rekao je Rafa Benitez, trener Njukasla.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČempionšipEngleskaEvropaNjukaslRafa Benitezsudija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara