""
""

Ovo nigde nema! To je Bundes, najluđi fudbal na svetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.05.17. | 17:54

RB Lajpcig - Bajern 4:5, ali to je tek u šestom planu...

Ludo, luđe, najluđe, pa tek onda Bundesliga! Ovako nešto nigde nema! Ovako nešto samo Bundes može da izrežira! Mlađe generacije sigurno ne pamte uzbudljivije kolo u nemačkom fudbalu, a i oni koji pamte od 1963. i prve bundesligaške sezone, verovatno će morati dobro da promućkaju glavom i sete se nekih većih šokova!

Izabrane vesti

A opet, rešeno je samo jedno pitanje. Ko je drugi tim koji uz Darmštat putuje u Cvajtu. Radi se o Ingolštatu. U preostalih 90 minuta naredne nedelje dobićemo odgovore na tri pitanja: Ko će direktno u Ligu šampiona? Ko uz Hertu ide u Ligu Evrope? I ko će u baraž? 

Odakle krenuti? Kada meč RB Lajpcig - Bajern koji je završen rezultatom 4:5 posle vođstva Bikova od 3:1 i 4:2, nije u prvom planu, onda vam je sve jasno.

Ajmo od Hamburgera. U Gelzenkirhenu Šalke je protiv HSV-a vodio gotovo celu utakmicu lepim pogotkom raspucanog Gvida Burgštalera. Taj rezultat praktično je značio da će nekadašnji šampion Evrope sigurno morati u doigravanja (treći put u poslednje četiri godine), ali onda je rezervista Lasoga u 92. minutu nekako ćušnuo loptu u mrežu domaćina i izjednačio na 1:1. Radost gostiju, ludnica na terenu... Kraj drame? Ma ne. Tri minuta nadoknade je isteklo, bio je korner za Šalke. Centaršut, Kolašinac glavom pogađa za 2:1 i HSV je ponovo u beznadežnoj poziciji! Sekund, dva kasnije sudija Šmit poništava gol.

Ingolštat je imao sve uslove da se još aktivnije uključi u borbu za opstanak. Nije uspeo da dobije Frajburg (1:1) i tako se oprostio od Bundeslige posle dve godine. 

Uspevši da izbori nerešeno protiv Kelna (2:2) posle dva gola zaostatka (Jojić gol i asistencija) Leverkuzen je prebrinuo sve brige. Svi ostali ispod njega, sa bodom manje, čekaju poslednje kolo. Majnc 37, Augzburg 37, Volfzburg 37. Preti im HSV sa 35. Epicentar naredne subote biće na severu, gde HSV dočekuje Volfzburg i pobedom može da ga gurne u baraž. Vukove, ako izgube, može da spase samo težak poraz Augzburga od Hofenhajmu. 

Majnc je danas inače okrenuo Ajntraht i posle 0:2 došao do 4:2, dok je Augzburg izborio zlata vredan remi protiv Dortmunda. Puno drame, između ostalog i zbog vremenskih uslova (jak grad prekinuo meč na pola sata) bilo je na susretu Volfzburg - Menš (1:1). Od tog meča Hamburgeru je sve zavisilo. Kada su se igrači dva tima vratili na teren ostalo je da se odigra desetak minuta. Gisdol i njegovi pratili su situaciju iz svlačionice. Laknulo im je kada su videli da je ostalo nerešeno...  

A situaciju u vrhu zakomplikovao je remi Borusije. Jer Hof je kao od šale tukao Verder na Vezeru (5:3) i izjednačio se sa Milionerima na mestu koje vodi direktno u LŠ. Još da je ostalo 5:0, kako je u jednom trenutku bilo, Nagelsmanov tim bi u poslednje kolo ušao sa gotovo jednakim šansama sa Dortmundom (samo gol zaostatka). Ovako, Tuhel i njegovi momci ipak imaju zicer. Treba da samo da dobiju Verder, dok Hof mora da tuče Augzburg i da nadoknadi minus četiri u gol razlici. 

I za kraj malo petljancija oko Lige Evrope. Herta se osigurala trijumfom u Darmštatu (2:0), pa se sada za jedno preostalo mesto bore još Frajburg, Keln i Verder. Šanse ekipe iz Bremena su mizerne, a verovatno najbliži šestom mestu jeste Keln, jer Frajburg ide Bajernu, a u Minhenu mu ni bod neće biti dosta ako Jarčevi dobiju Majnc, što se svakako očekuje.

Lajpcig i Bajern?

Uživajte, reči su suvišne...

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota:
Augzburg - Dortmund 1:1 (1:1)
/Finbogason 29 - Obamejan 32/

Leverkuzen - Keln 2:2 (0:1)
/Kisling 60, Pohjanpalo 71 - Jojić 14, Klinter 49/

Darmštat - Herta 0:2 (0:2)
/Kalu 14, Torunariga 28/

Frajburg - Herta 1:1 (1:1)
/Filip 31 - Leskano 44/

Majnc - Frankfurt 4:2 (0:1)
/Kordoba 60, Bel 62, Muto 76, De Blazis 90+3 - Hrgota 42, Seferović 50/

Lajpcig - Bajern 4:5 (2:1)
/Zabicer 2, Verner 29pen, 65, Poulsen 47 - Levandovski 17pen, 84, Alkantara 60, Alaba 90+1, Roben 90+5/

Šalke - Hamburger 1:1 (1:0)
/Burgštaler 25, Lasoga 90+2/ 

Verder - Hofenhajm 3:5 (0:3)
/Gebre Selasije 59, Bargfrede 86, Bauer 90 - Salai 7, Kramarić 11, 49, Zuber 40, Bičakčić 51/

Volfzburg  - Menhengladbah 1:1 (0:1)
/Gomez 58 - Vestergard 24/

TABELA:

U poslednjem, 34. kolu, sastaju se: Bajern - Frajburg, Dortmund - Verder, Menhengladbah - Darmštat, Herta - Leverkuzen, Keln - Majnc, Hamburger - Volfzburg, Ingolštat - Šalke, Hofenhajm - Augzburg, Ajntraht - RB Lajpcig.

(foto: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBajern MinhenBorusija DortmundBorusija MenhengladbahBundesligaDarmštatEvropaFrajburgHamburgerHertaKelnNemackaVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara