"Milanović i Poledica"
"Milanović i Poledica"

Puca preko leđa povređenog fudbalera! Milanović: Poledica je lažov! Mirko: Ležao si u zatvoru

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.16. | 10:40

Krilni vezista Jagodine Srđan Ristić oporavlja se u bolnici i nada se da će se vratiti na teren, uprkos činjenici da je ostao bez bubrega

Milanović i PoledicaInformacija koji je u javnost plasirao Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, da je Jagodina pokušala da zataška tešku povredu svog prvotimca Srđana Ristića, odjeknula je u fudbalskoj Srbiji.

U prvi mah činilo se da je reč o velikoj sportskoj i pre svega ljudskoj nepravdi prema 24-godišnjem krilnom vezisti, međutim, predsednik kluba iz Pomoravlja, Goran Milanović uverava da pojedini delovi saopštenja Sindikata nisu tačni. Oni u kojima se navodi da „igraču nije plaćano socijalno i zdravstveno osiguranje i nije imao zdravstvenu knjižicu“.
Gospodin Poledica je lažov! Svi fudbaleri imaju plaćeno zdravstveno osiguranje, kao i Srđan Ristić. Sve je lako proverljivo. Ristić je prijavljen i prvi profesionalni ugovor je potpisao pre petnaestak dana. Može da bude prijavljen tek kad postane radnik neke firme. U postupku procesa za avgust je prijavljivanje radnika kao i u svakoj drugoj firmi. Ne možete da prijavite radnika ako nije potpisao ugovor o radu i sve ostalo što sleduje. Ništa tu nije problem ako je neko dobronameran, problem je što je dečko tako specifičnu povredu doživeo, koja se dešava jednom u dva miliona puta. Čak i da nema osiguranje, kao ni hiljade ljudi u Srbiji, naravno da bi klub snosio troškove. To je najmanje što Jagodina može da uradi za njega“, uverava Goran Milanović, inače jedan od potpredsednika FSS u razgovoru za Alo.

Izabrane vesti

Podsetimo, Srđan Ristić je na gostovanju Kolubari, u drugom kolu Prve lige Srbija (1:1) doživeo tešku povredu, zbog koje mu je odstranjen bubreg. Trenutno se oporavlja u Kličničkom centru Kragujevac.
Hvala mom klubu Jagodini jer su mi je dosta pomogla i platila sve troškove moga lečenja, koji nisu mali. Zvao me je i Dragan Marković Palma, pitao me je kako sam i obećao mi da će mi pomoći na svaki mogući način čim se vratim iz bolnice“, priča Ristić za Alo.

Srđan RistićDodaje kako ima veliku želju da posle svega nastavi karijeru.
Nadam se da ću i dalje moći da se bavim sportom i igram fudbal. To su mi rekli lekari, a ima u svetu više primera izuzetnih fudbalera koji su nekom nesrećom ostali bez bubrega. Gajim nadu da ću se potpuno oporaviti i da ću se vratiti na teren“, zaključio je Ristić.

Jagodina u subotu od 16.30 u četvrtom kolu Prve lige Srbije gostuje BSK-u u Borči. Kompletnu ponudu Kladionice MOZZART za taj duel pogledajte OVDE.

Kao predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ o ovom slučaju još jednom se oglasio Mirko Poledica.
Novinari su nas obavestili da je predsednik Jagodine izjavio da je naša objava povodom povrede Srđana Ristića pokušaj reketiranja. Ne postoji veći kompliment nego kada nas reketašima naziva bivši osuđenik koji je zbog svojih dela ležao zatvorsku kaznu. Optužba koju je izneo Goran Milanović je ozbiljna kleveta i nećemo dozvoliti da nas bilo ko neosnovano blati u javnosti“, napisao je na Fejsbuk profilu Mirko Poledica.

(FOTO: Star sport, MN Press, Facebook)


tagovi

Srđan RistićSrbijasindikat profesionalnih fudbalera nezavisnostPrva liga SrbijeMirko PoledicaJagodinaGoran Milanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara