""
""

Roma je neuništiva! Milan umesto preokreta dobio šamar, Juve rutinski, Kuadrado Violin junak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.13. | 17:02

Deveta uzastopna pobeda Vučice! I to sa igračem manje na Friuliju. Parma u 95. minutu bacila Rosonere na kolena, Fiorentina preokrenula u Veroni

Roma hoda po vodi! Vučica je nastavila teror u Seriji A i upisala i devetu uzastopnu pobedu. Više niko ne može da sumnja da je Rudi Garsija za jedno leto skockao tim za Skudeto. Nova žrtva – deveta uzastopna – je bio Udineze. Vučica je sa igračem manje slavila minimalnu pobedu u gostima protiv Udinezea i izjednačila rekord Kapelovog Juventusa. U sledećem kolu na Olimpiku gostuje Kjevo i ova Romina generacija ima šansu da postane besmrtna.

Izabrane vesti

Iako meč na Friuliju nije obilovao golovima, daleko od toga da je bilo dosadno. Pljuštale su šanse pred oba gola. Kod domaćih su pretili Di Natale i Muriel, Roma je pokušavala preko Ljajića, Pjanić, Borijelo… Udineze je bio bolji u prvom poluvremenu, jer je Muriel imao stativu, a gostujući štoper Kastan izbacivao loptu sa gol linije.

U 66. minutu, Roma je ostala sa igračem manje pošto je Maikon isključen, ali ni to kao ni odsustvo Totija i Žervinja nije poremetilo Vučicu. Gol odluke je stigao od rezerviste Bredlija u 82. minutu. Amerikanac je na terenu proveo samo par minuta, ali je uradio ono što niko drugi nije mogao. Raspalio je po lopti sa nekih 18 metara i hirurški precizno pogodio gol Udinezea. Roma je odbranila pobedu do kraja i došla do čudesnog bilansa od maksimalnih 27 bodova.  

Kao što Roma gazi redom, tako i Milan nastavlja da raspordaje bodove i krčmi ugled. Rosoneri su poraženi na gostovanju prosečnom timu Parme. Alegri se kockao i ostavio Kaku na klupi, a Parma je već posle 45 minuta imala 2:0. Prvo je Parolo kaznio slabu reakciju odbrane Milana, a onda im je nož u srce zabio i “izdajnik” Antonio Kasano.

Milan je uspeo da se vrati u život sredinom drugog poluvremena, kada su Kaka i Matri zamenili Balotelija i Polija. Upravo je Matri prepolovio prednost Krstaša i konačno u osmoj utakmici od dolaska u Milan uspeo da postigne gol. Samo dva minuta kasnije, proradilo je još jedno pojačanje. Argentinski štoper Matijas Silvestre je u drugoj utakmici u dresu Rosonera postigao gol vredan izjednačenja. Milan je svim silama krenuo ka potpunom preokretu, Kaka je imao fenomenalnu šansu, u odličnoj situaciji je bio i Montolivo… I umesto preokreta, Milan je u 95. minutu doživeo hladan tuš. Opet je Parolo bio fatalan za Rosonere. Iz slobodnjaka je šutirao po zemlji, a golman Gabrijel slabom intervencijom dopustio lopti da završi u mreži za veliku radost domaćeg tima.

Bolje sreće od Milana je bila Fiorentina. Viola je preokrenula u Veroni protiv Kjeva. Leteći Magarci su poveli golom slovenačkog defanzivca Cesara, ali je sjajni Kolumbijac Kuadrado doneo tri boda Violi golovima u 45. i 64. minutu.

Juventus je protiv Đenove preboleo rane iz Madrida. Stara dama nije propustila zicer protiv očajne Đenove. Arturo Vidal je golom iz penala olakšao domaćim navijačima, a potvrda pobede je došla od strane Karlosa Teveza koji je pogodio posle solo akcije.

Bolonja je golom Krespa već u trećem minutu pobedila Livorno i konačno osvojila tri boda na svom terenu, dok su Katanija i Sasuolo odigrali remi bez golova.

SERIJA A – 9. KOLO:

Nedelja:

Napoli – Torino 2:0 (1:0)
/Iguain 14, 32/

Bolonja – Livorno 1:0 (1:0)
/Krespo 3/

Katanija – Sasuolo 0:0

Kjevo – Fjorentina 1:2 (1:1)
/Cezar 13 – Kvardado 45, 64/

Juventus – Đenova 2:0 (2:0)
/Vidal 23 penal, Tevez 36/

Parma – Milan 3:2 (2:0)
/Parolo 10, Kasano 45+1, Parolo 94 – Matri 61, Silvestre 63/

Udineze – Roma 0:1 (0:0)
/Bredli 82/

20:45 Lacio – Kaljari

Subota:

Sampdorija – Atalanta 1:0 (0:0)
/Mustafi 57/

Inter – Veroa 4:2 (3:1)
/Džonatan 9, Palasio 12, Kambijaso 38, Rolando 56 – Martino 32, Romulo 71/

(FOTO: Action images)


tagovi

Alesandro MatriAntonio KasanoArturo VidalBolonjaĐenovaEvropaFjorentinaHuan KuadradoItalijaJuventusKarlos TevezKatanijaKjevoLivornoMaikonMajkl BredliMarko ParoloMatijas SilvestreMilanParmaRomasasuoloSerija AUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara