"Ovome se nisu nadali u Bukureštu"
"Ovome se nisu nadali u Bukureštu"

Senzacija u Bukureštu - 2.000 navijača gledalo bruku Steaue na sablasno praznoj Areni (VIDEO)!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.15. | 21:38

"Hrist je ustao!“, rekao je Điđi Bekali pre početka utakmice sa fenjerašom Ocelulom samo da bi potom žestoko tresnuo u zemlju

Ovome se nisu nadali u Bukureštu

Pre nekoliko godina Rumunija je bila primer svim nekada socijalističkim zemljama. Danas i fudbal naših istočnih komšija grca u problemima. Čak i slavna Steaua prinuđena je da se sa vojskom bori oko sopstvenog imena. Sve to je naravno uzelo danak, pa je njena večerašnja utakmica u 27. kolu prvenstva bila najbolji dokaz da rumunski fudbal ne ide u pravom smeru. Šokantna pobeda poslednjeplasiranog Ocelula nad šampionom i liderom na tabeli od 2:1 u normalnim okolnostima bila bi povod za bajkovit tekst, ali sve ono što se dešavalo na Nacionalnoj areni u Bukureštu ostavilo je donekle gorak ukus u ustima.

Izabrane vesti

Prvo svega 2.000 navijača na stadionu koji prima 55.634. Prema nekim informacijama među njima i tek šest pristalica gostujućeg tima koje je čuvalo nekih 25 redara. Na drugom kraju stadiona i Điđi Bekali, kontroverzni gazda kluba koji je po izlasku iz zatvora ponovo redovan na utakmicama Steaue.
"Hrist je ustao!", slavodobitno je pre početka meča rekao Bekali, ali je potom žestoko tresnuo o zemlju.

Autogol Jasmina Latovljevićija i pogodak Alžirca Jugurte Hamruna u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena bili su dvooljni za senzacionalnih 2:1 gostiju. Istina, pomogle su i sudije, pošto je prvi gol Ocelula pao iz ofsajd situacije, dok su barem dve od tri sporne situacije pred njegovim golom zaista bila zrela za penal za Steauu. Sudija se nije oglasio ni kada je Andrej Prepelica zaustavljen oštrim startom sa dve noge.

Ipak, samo na sebe mogu da budu ljuti u Bukureštu. Posle gola Marijuša Tukudeana sudija je konačno svirao za belu tačku. U petom minutu sudijske nadoknade Raul Rusesku je imao priliku da sa kreča spasi domaće sramote. Raspalio je po prečki pa Steaua sada ima samo bod više od drugoplasiranog Targu Mureša. Ocelul je i dalje daleko od sigurne zone i može da se uzda samo u matematiku. Uostalom, u Bukurešt je doputovao posle četiri uzastopna poraza, čak pet meseci bez pobede.

I onda je savladao šampiona?

LIGA 1 – 27. kolo:

Petak:

Jaši – Brašov 1:0 (0:0)
/Mihalaće 48/

Kluž – Tagru Mureš 2:2 (1:1)
/Dore 9, Tade 61 – N’Doj 18, 57/

Subota:

 Botosani – Čahlaul 2:0
/Hadnađi 8,Ivanovići 48/

Vitorul – Astra Đurđu 2:0
/Mitrica 2, Nikolica 15/

Gaz Metan – Petrolul 0:0

Nedelja:

Univerzitatea Krajova – Dinamo Bukurešt 0:0

Steaua – Ocelul 1:2 (0:2)
/Tukudean 77 – Latovljevići 19ag, Hamrun 45+1/

Ponedeljak:
17.00 Panduri – Univerzitatea Kluž
19.30 Rapid Bukurešt – Konkordija

(FOTO: Action Images)


tagovi

Univerzitatea KrajovaSteauaRumunijaOcelul GalaciMarijuš TukudeanLiga 1Jugurta HamrunJasmin LatovlevićiEvropaDinamo BukurestAndrej Prepelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara