"neočekivan poraz Benfike"
"neočekivan poraz Benfike"

Šok na Bonfimu! Portov “plaćenik“ srušio Benfiku, Zmajevi i dalje žive! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 22:58

Andrija Živković i Ljubomir Fejsa odigrali svih 90 minuta

neočekivan poraz BenfikePre samo 15 dana razlika je bila celih pet bodova što u neuravnoteženom prvenstvu kakvo je portugalsko često ume da bude presudno. Ovaj put je, međutim, Portu trebalo samo tri kola da taj zaostatak za Benfiku skrati na samo bod minusa. I Benfika je pomogla. Posle 3:3 u sudaru sa Boavistom - u kojem su lisabonski Orlovi barem uspeli da se vrate posle 0:3 već u 25 minutu - te poraza od 1:3 u Kup susretu sa Moreirenseom još jedan razočaravajući rezultat za branioca titule najboljeg u Portugaliji. Vitorija Setubal je u poslednjem meču 19. kola Primeire savladala Benfiku sa 1:0.

Jedini gol na utakmici je na centaršut Arnolda Sisoka u 21. minutu postigao Ze Manuel koga su štoperi Benfike - iskusni Luizao preciznije - ostavili potpuno samog na prvoj stativi. Savršen trzaj glavom i hladan tuš za favorizovane goste.

Izabrane vesti

Posebno zanimljiv detalj - Ze Manuel je igrač Porta na pozajmici u Setubalu. Ako Zmajevi osvoje titule umeće da mu cene ovaj gol.

Sve posle toga - konstantni pokušaji Benfike da stignu do preokreta. I svi do jednog uzaludni. Mada je sudija u 94. minutu utakmice možda i oštetio Orlove za penal, ali tad se zaista retko svira najstroža kazna.

Razočaravajuć kraj druge utakmice Andrije Živkovića u startnih 11 Benfike. U skladu sa rezultatom, ovaj put nije bilo hvalospeva na račun njegove igre. Ali je i sada - i ne pišemo to samo zato što je domaći fudbaler - često baš Živković izdvajan kao jedina svetla tačka u igri Orlova.

Primeira, 19. kolo:

Petak:

Boavista - Belenenseš 0:1 (0:0)
/Diogo 56/

Subota:

Tondela - Šaves 2:0 (2:0)
/Osorio 22, Elijardo 45/

Nasional - Aruka 1:1 (0:0)
/Salvador Agra 90pen - Nunjo Koeljo 83/

Estoril - Porto 1:2 (0:0)
/Dankler 90+3 - Andre Silva 82, Hezus Korona 90/

Sporting - Pasoš de Fererira 4:2 (3:0)
/Adrijen Silva 12, Bas Dost 32, 78, Želson Martins 35 - Velton 50, 76/

Ponedeljak:

Vitorija Setubal - Benfika 1:0 (1:0)
/Ze Manuel 21/

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara