""
""

Šta će sada Liverpul: Glavna meta od 100.000.000 evra (4,30) ili duplo jeftiniji Marez (10,00)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.18. | 20:43

Plus golman top klase! Liverpul kreće u trošenje para od prodaje Brazilca

Transfer Filipea Kutinja iz Liverpula u Barselonu će žestoko uzdrmati transfer tržište i povući za sobom još neke velike transfere. Posle potvrde transfera od strane oba kluba, sve oči su uprte u Liverpul čekajući da vide reakciju kluba sa Enfild i ko će biti zamena.

Izabrane vesti

Liverpul je inaksirao 120.000.000 evra od prodaje Brazilca, još 40.000.000 će ako se ostvare bonusi što je dovoljno za neku luksuznu zamenu. Da ne zaboravimo da je Liverpul već doveo Virdžila van Dajka za 84.000.000 evra i da je za sledeće leto kaparisao Nabija Keitu iz Lajpciga za 75.000.000 evra. Dakle, skoro sav novac od Kutinjovog transfera je već potrošen na njih dvojicu, ali Liverpul ima još para za ulaganje.

Jirgen Klop je još prošlog leta pokušavao da dovede Tomu Lemara iz Monaka kao zamenu u slučaju da Kutinjo ode u Barselonu. To se nije desilo, Lemar je uprkos Liverpulovoj ponudi od 90.000.000 evra ostao u Monaku. Sada Liverpul nema vremena za čekanje i mora opet da krene po Lemara. Ovoga puta sa jačom ponudom.

Pretpostavlja se da će Klop ponuditi 100.000.000 evra za francuskog ofanzivca koji se najbolje snalazi na levoj strani i bio je deo plejade Monakovih bisera koji su prošle sezone opčinili Evropu. Otežavajuća okolnost je što Lemara želi i Arsen Venger koji se pribojava Sančezovog odlaska i takođe vidi mladog zemljaka kao zamenu. I takođe je spreman da palti 100.000.000 evra Monaku. Međutim, dobre vesti za Liverpulove navijače su da je Lemar poput Van Dajka navodno rekao da bi radije u Liverpul jer mu se više sviđa Klopov projekat na Enfildu. Kvota u MOZZART kladionicama da će Lemar preći na Enfild Roud ove zime je 4,30, pa izvolite.

Sledi ofanziva na Lemara, ali Liverpul ima i rezervne opcije. Prva među njima je alžirski mađiončar Rijad Marez kojem je uprava Lestera obećala da će ga konačno pustiti u veliki klub ako stigne adekvatna ponuda koja podrazumeva 50.000.000 evra. Roma je prošlog leta nudila 35.000.000 evra i odbijena je. Liverpul sada ima novac da ispuni Lesterove zahteve, a možemo da zamislimo kako bi se Marez uklopio sa Maneom i Salahom i kakav bi to pakleni afrički triling bio na Enfildu. Ako verujete u prelazak Mareza u Liverpul, kvota u MOZZART kladionicama je trenutno 10,00 pa bi taj transfer mogli lepo da naplatite.

Ostale opcije su Leon Gorecka na kojeg je Bajern već bacio šapu za sledeće leto, zatim Manuel Lansini za kojeg Vest Hem traži prevelikih 58.000.000 evra, ali i Julijan Draksler kojeg PSŽ ne želi da proda baš ove zime, ali svakako želi narednog leta. 

Na kraju, Liverpul će pokušati da dovede i golmana jer je Klopu dosta kikseva Karijusa i Minjolea. Želi čuvara mreže top klase, a spreman je da pokuša sa Alisonom iz Rome ili Oblakom iz Atletika. Međutim, Roma ne želi da proda reprezentativca Brazila ni za 50.000.000 evra, dok je Oblakova otkupna klauzula čak 100.000.000 evra. Realnija opcija za golmana je naredno leto. Ali nemojte da se iznenadite još jednom ludom kupovinom Liverpula... 

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaFilipe KutinjoFrancuskaLester SitiLiga 1LiverpulMonakoPremijer ligaRijad MarezToma Lemar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara