""
""

Strašan posao Galate: Kupili ga pre pet meseci za 7.500.000 evra, odlazi za 17.000.000!

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.01.18. | 10:01

Od dresa Osmanlija do Premijer lige za svega nekoliko meseci

Galatasaraj je prošlog leta uložio skoro 40.000.000 evra za stvaranje tima koji bi konačno mogao da napadne šampionsku titulu u turskom prvenstvu, ali bi ispražnjena kasa već ove zime mogla da bude ozbiljno popunjena. Odlični centralni vezista Badu Ndiaje u avgustu je plaćen 7.500.000 evra, a samo pet meseci kasnije za 17.000.000 evra prelazi u redove engleskog premijerligaša Stouka.

Izabrane vesti

Turski velikan je iskoristio situaciju u kojoj se nalazi klub koji je preuzeo Pol Lambert, dok je Ndiaje krunisao odlične igre u jesenjem delu sezone i dočekao da nakon samo pola godine od dresa Osmanlija dođe do najkavlitetnijeg prvenstva na svetu.

Dva kluba su lako sklopila dogovor, a prema pisanju Skaj Sporta u toku su pregovori oko načina ispate i drugih pravnih pitanja. U Stouku veruju da će sve biti kompletirano do sutra ujutru.

U toku su i pregovori sa Senegalcem oko ličnihg primanja. Ndiaje će uskoro doputovati u englesku na medicinske preglede. Ipak, prvo treba da dobije vizu za ulazak u Veliku Britaniju, a tek nakon toga će moći da zatraži radnu dozvolu.

Diaje je odigrao 17 utakmica u dosadašnjem toku sezone za Galatasaraj, a postigao je jedan gol i imao tri asistencije. U turski fudbal je došao 2015. godine, kada ga je Osmanli njegov dolazak iz norveškog Bodoa platio svega 350.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaGalatasarajPremijer ligaStoukSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara