Tri meseca bez plate, a prvi u ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 10:26

Strpljenje je izdalo igrače Gaz Metana, koji prethodnih dana nisu mnogo trenirali, pa Hermanštat ima idealnu priliku da slavi u regionalnom derbiju (20.00)

Bodovi su podeljeni, bitka za opstanak traje. Posle sedam rundi plej-auta u Rumuniji jedino je izvesno da su Gaz Metan i Dinamo sigurni. Ostalih šest ekipa vodiće žestoku borbu u poslednjih sedam kola šampionata.

Poslenjeplasirana Konkordija nalazi se u najlošijoj poziciji, sa sedam bodova manje od sigurne zone, odnosno četiri od baraža. Zato je današnji okršaj u Kjažni sa Botošanijem jedan od ključnih za Orlove. Tradicija kaže da neće biti mnogo pogodaka. Maksimalno dva viđena su na pet proteklih obračuna Konkordije i Botošanija.

Izabrane vesti

Zanimljivo će da bude i u Medijašu, gde Gaz Metan dočekuje regionalnog rivalča Hermanštat. Gosti su jedini bez pobede u dosadašnjem delu plej-auta, ali bi mogli da iskoriste veoma lošu klimu u redovima Crnih vukova. Naime, igrači Gaz Metana i pored toga što su lideri plej-auta već tri meseca nisu primili platu, pa prethodnih dana nisu trenirali punim intenzitetom. Najavljen je i štrajk.
"Znate, igrači igraju za platu, imaju svoja prava. Ovo je njihov posao, a rade ga dobro. Mnogo je teško videti ih kako pobeđuju i beleže dobre rezultate, a potom bez novca odlaze na Vaskršnje praznike. Ovako neće moći da se radi. Moj cilj je da oformim ekipu koja će iduće sezone da igra plej-of, a to ne može bez redovnih plata. Ako se ovako nastavi verovatno ću napustiti tim na kraju sezone", poručio je trener Gaz Metana Edvard Jordanesku.

Dakle, šanse Hermanštata da može do slavlja u derbiju su sasvim realne, jer je pitanje u kakvom raspoloženju će domaći tim na teren posle pauze.

RUMUNIJA 1, PLEJ-AUT - 8. KOLO

Petak
17.00: (2,85) Konkordija (2,75) Botošani (2,75)
20.00: (2,65) Gaz Metan (2,80) Hermanštat (2,90)

Subota
17.00: (2,90) Dunarea (3,00) Dinamo (2,50)

Nedelja
14.00: (2,50) Voluntari (3,10) KSMS Jaši (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Rumunija 1sportsko klađenjeHermanštatGaz Metan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara