""
""

Đukić ga otkrio, Barnli nudi 13.000.000 evra, na naplatu dolazi starih 30 odsto

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.17. | 18:19

Čeka se odgovor iz Španije

Iako je ostao bez najboljeg napadača Andrea Greja koji je za klupski rekord otišao u Votford, Barnli je započeo sezonu senzacionalnom pobedom nad šampionom Čelsijem. Međutim, to ne znači da im nije potrebna zamena za Greja, pa je ponuda poslata u Španiju.

Izabrane vesti

Barnli je danas ponudio 13.000.000 evra za rumunskog napadača Florina Andonea iz Deportivo La Korunje. On je opcija B jer je je Lids odbio dve ponude Barnlija za napadača Krisa Vuda, od kojih je druga bila veća od 15.000.000 evra. Kada mu je postalo jasno da od dovođenja Vuda neće biti ništa, menadžer Šon Dajš se ekspresno preorijentisao na Andonea i sada čeka odgovor iz La Korunje.

Međutim, ponuđenih 13.000.000 evra za Rumuna nisu garancija da će on stići na Tarf Mur. Jer se pored Barnlija za Deportivovog golgetera interesuju još Votford, Sporting iz Lisabona, Fiorentina i Espanjol.   

Andone ima 24 godine i ovog leta se nalazi pred transferom karijere. Nije imao lak put kroz karijeru, a slobodno se može reći da ga je u ozbiljan fudbal lansirao Miroslav Đukić. Andone se kao tinejdžer preselio u Španiju, probao je u Viljarealu i još nekim niželigašima, ali nije obećavao. Krajem 2014. godine, u B timu Kordobe ga je spazio Miroslav Đukić koji je tokom sezone preuzeo Kordobu da bi je spasao ispadanja iz Primere s obzirom da je tim bio u očajnoj formi.

Đukić je hrabro grunuo anonimnog Andonea u prvi tim, a Rumun je u prvoj utakmici postigao gol u pobedi nad Granadom. U nastavku sezone je bio standardan, davao je golove i bio najbolji igrač Kordobe koja ipak nije uspela da se spasi ispadanja. Đukić je dobio otkaz pre kraja sezone, ali je Andone ostao kao njegov najveći trenerski pečat u Kordobi. Igrao je još jednu sezonu u Segundi za Kordobu, debitovao za reprerezntaciju Rumunije i u julu 2016. prešao u Deportivo. Klub iz La Korunje je tada platio 4.700.000 evra Kordobi za obeštećenje, ali se i obavezao da će joj od sledećeg transfera Andonea pripasti 30 odsto. U Kordobi se sada mole da Deportivo prihvati ponudu...

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPremijer ligaMiroslav ĐukićKordobaFlorin AndoneEngleskaBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara