""
""

Volej Markovića nije bio dovoljan, Gika Grozav doneo mir Dinamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.03.15. | 21:20

Povratak Flavijusa Stojkana na klupu velikana iz Bukurešta pred samo 2.000 navijača se završio teškom izvojevanom pobedom

Dinamo iz Bukurešta je teškom mukom ostvario pobedu nad Čahlaulom od 3:1. Zahvaljujući dvostrukom strelcu Georgeu Grozavu, povratak Flavijusa Stojkana na klupu Dinama je ipak prošao trijumfalno.

Izabrane vesti

Stojkan je započeo sezonu kao strateg velikana iz Bukurešta, ali je u novenbru dobio otkaz. Posle njega je klub promenio još dva trenera, da bi na kraju Stojkan opet dobio poverenje i zadatak da vrati klub u vrh rumunskog fudbala i pokuša da izbori plasman u Evropu. Prvi korak je napravljen danas, ali da bi Dinamo opet obezbedio izlazak na evro-scenu biće mu potrebna bolja izdanja od večerašnjeg.  

Navijači su praktično okrenuli leđa Dinamu, tako da se večeras na stadionu okupila jedva 2.000 duša. Mogli su da budu zadovoljni zbog rezultata, ali igrom i ne baš. Čahlaul koji se grčevito bori za opstanak je poveo golom srpskog pojačanja Miloša Markovića. Desni bek koji je jesenas nosio dres Rada se u 17. minutu sjajno ubacio iz drugog plana i strašnim volejom zakucao loptu u mrežu Dinama.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala pošto je George Grozav iskoristio grešku golmana i glavom izjednačio. Na početku drugog poluvremenu, Grozav je opet bio precizan posle kontre i dodavanja Bilinskog. Nekada veliki talenat rumunskohg fudbala je lepom „plasirkom“ poslao neodbranjiv udarac u suprotan ugao. Sve dileme oko pobednika je rešio veteran Marijuš Nikulae.

LIGA 1 - 21. KOLO:

Petak:

Konkordija - Targu Mureš 0:0

Brašov - Univ. Kluž 1:0 (0:0)
/Leko 72/

Rapid - Petrolul 1:1 (0:0)
/Sapunaru 60 - Tešeira 63/

Subota:

Univ. Krajova - Gaz Metan 1:1 (1:0)
/Tarnakop 16 – Ljuljaku 67/

Botošani - Ocelul 1:1 (0:0)
/Krojtoru 52 - Hamroun 71/

Dinamo Buk. - Čahlaul 3:1 (1:1)
/Grozav 19, 51, Nikulae 83 - Marković 17/

Nedelja:

14.30 KSMS Jaši – Astra
17.00 Kluž – Vitorus
19.30 Panduri - Steaua

Ponedeljak:

19.30 Targu Mureš – Brašov


tagovi

RumunijaOcelul GalaciMiloš MarkovićMarijuš NikulaeLiga 1George GrozavEvropaDinamo BukurestČahlaulBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara