""
""

Volfzburg će pratiti Bajern, Borusija nije za vrh! Šaf i Mejer režirali šou u Frankfurtu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.12.14. | 22:09

Vukovi zasluženo izborili remi u Dortmundu, Ajntraht igra kao nekada Verder. Leverkuzen, Menhengladbah i Šalke trče trku za Ligu šampiona

Ako je Bajern nedodirljivi vladar nemačkog fudbala, onda je Volfzburg i definitivno najozbiljnija ekipa u Bundesligi posle Bavaraca. Jer Borusija iz Dortmunda to definitivno nije! U direktnom okršaju, Volfzburg je odneo bod iz Dortmunda, a Borusija je nastavila da posrće. Bila je Borusija na pragu prve velike pobede u šampionatu od početka sezone, ali je hrabri Volfzburg potpuno zasluženo izborio remi na Vestfalenu - 2:2.

Izabrane vesti

Sjajan meč su odigrali Milioneri i Vukovi i šteta što još neka od mnogoborjnih šansi nije pretvorena u gol. Od prvog minuta, oba tima su krenula u totalnu ofanzivu, smenjivale su se prilike pred oba gola, oba tima mogu da žale za pobedom…

Ćiro Imobile je u osmom minutu je sjajnom asistencijom poslužio Obamejana koji je na drugoj stativi odlično reagovao i volejom spakovao loptu u mrežu. Ipak, Volfzburg nije došao na Vestfalen da se brani već je još jače napao žuto-crne i do zasluženog izjednačenja stigao posle pola sata igre. De Brujne je lukavo gađao iz slobodnjaka, ali je Langerak očajno reagovao i propustio priliku da dokaže da je Klop imao pravo kada mu je ukazao šansu umesto Vajdenfelera.

Potom su Vijerinja i Imobile propustili po jednu stopostotnu priliku na obe strane, da bi stadion ponovo eksplodirao od oduševljenja kada je Imobile u kontranapadu odlučio da ne proigrao Obemajana već da raspali po lopti sa nekih 18 metara. Neodbranjiv udarac mladog Italijana i izgledalo je da je Borusija na pragu pobede. Ali očajna odbrana i reakcije posle prekida su i večeras baš kao i mnogo puta ove sezone opet koštale Milionere. Najbolji skakač gostiju Naldo je ostao usamljen posle kornera i kaznio lošu postavku Borusijine defanzivne linije.

Fantastična utakmica je viđena u Frankfurtu. Od kada je Tomas Šaf preuzeo Ajntraht pretvorio je klub iz Frankfurta u fudbalsku senzaciju. Ajntraht igra sjajan fudbal, na gol više, oduševljava navijače ofanzivnom igrom.

Večeras su bili na pragu debakla protiv Herte, ali su na kraju izborili čudesna remi - 4:4. Herta je u Frankfurtu vodila sa 3:0 posle 37 minuta igre, imala i prednost od 4:2 u 90. minutu, ali neuništivi duh kakav je nekada krasio Šafov Verder je doneo domaćem timu remi. Dva gola Aleksa Mejera u poslednjim minutima meča su ostavila fudbalere Herte u neverici. Ajntraht je posle Bajerna najefikasniji tim u ligi, a 31-godišnji Mejer je otkriće sezone u Bundesligi i trenutno prvi strelac šampionata sa 12 golova.

Bajer Leverkuzen, Šalke i Borusija Menhengladbah će po svoj prilici uz Volfzburg trčati trku za preostala tri mesta koja vode u Ligi šampiona.

Farmaceuti su golom Kislinga savladali Hofenhajm u gostima. Sjajno pojačanje Čupo Moting je Šalkeu otvorio vrata pobede u Paderbornu, da bi Nojštater bio autor pobedonosnog gola, dok je Borusija Menhengladbah deklasirala očajni Verder sa 4:1 i zakucala ga za dno tabele.

BUNDESLIGA, 16. kolo

Utorak:

Bajern Minhen – Frajburg 2:0 (1:0)
/Roben 41, Miler 48/

Hanover – Augzburg 2:0 (1:0)
/Sane 20, Hoselu 55/

Hamburger – Štutgart 0:1 (1:0)
/Klajn 42/

Keln – Majnc 0:0

Sreda:

Dortmund – Volfzburg 2:2 (1:1)
/Obamejang 8, Imobile 76 - De Brujne 29, Naldo 85/

Mgladbah – Verder 4:1 (2:0)
/Kruze 32. penal, Vent 38, Kramer 64, Hrgota 88 - Junuzović 51/

Hofenhajm – Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Kisling 79/

Ajntraht – Herta 4:4 (1:3)
/Ajgner 43, Seferović 58, Mejer 90, 90+1 - Bruks 21, Ben Hatira 33, Šajber 37, Nimajer 80/

Paderborn - Šalke 1:2 (1:1)
/Ajhan 31, autogol - Čupo-Moting 44, Nojštader 78/

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtAleksandar MejerBajer LeverkuzenBorusija DortmundBorusija MenhengladbahĆiro ImobileEvropaHertaKevin de BrujnNaldoNemackaPjer Emerik ObamejanTomas ŠafVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara