"Matijas Ginter na Kupu konfederacija"
"Matijas Ginter na Kupu konfederacija"

Ždrepci brži od Totenhema: Reprezentativac Nemačke stigao za 17.000.000

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.07.17. | 10:16

A pre samo tri meseca razmišljao je da se penzioniše kao 23-godišnjak

Matijas Ginter na Kupu konfederacijaHofenhajm se prvi zaleteo, Totenhem previše dvoumio, Borusija Menhengladbah je znala šta hoće i to dobila. Iz imenjaka iz Dortmunda stigao je Matijas Ginter, koji je danas potpisao ugovor na četiri sezone sa Ždrepcima.

Ceo posao vredan je 17.000.000 evra, a mogao bi da postane i skuplji u zavisnosti od Ginterovih partija u Menhengladbahu. U Dortmundu, 23-godišnji štoper koji može da pokrije i pozicije zadnjeg veznog i desnog beka, Ginter je igrao prilično promenljivo. Ali ga je zato selektor Joahim Lev uredno zvao u reprezentaciju, pa je posle titule prvaka sveta iz 2014. godine, te srebra sa Olimpijskih igara 2016. ovog leta Ginter osvojio i Kup konfederacija.

Izabrane vesti

Na Vestfalenu su, ipak, prednost Sokratis i Mark Bartra, pa je Ginter već neko vreme tražio drugi klub. Kad je iz Leverkuzena stigao i Omer Toprak postalo je jasno da Ginter neće imati mesta u timu.

Potreban mu je bio drugi klub. Drugi grad uostalom. Onaj napad na Borusijin autobus uoči polufinala Lige šampiona protiv Monaka silno ga je potresao.
Na trenutak sam razmišljao da prestanem da igram fudbal. Ali na kraju, ne možeš nekome da dozvoliš da ti oduzme ono što najviše voliš“, rekao je pre samo dve nedelje.

U Menhengladbahu bi trebalo da zameni Andreasa Kristijansena, koji se vratio u Čelsi. Sad se pominje da bi mogao u Inter.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundBorusija MenhengladbahEvropaMatijas GinterNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara